Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο

Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο
Στον ιερό χώρο της Αποκάλυψης θα πραγματοποιηθεί, από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016, το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου.
 
Εδώ και 15 χρόνια, το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών και πολλά από τα ωραιότερα μουσικά έργα της ορθόδοξης, της καθολικής αλλά και της λαϊκής μουσικής παράδοσης στον ανοιχτό αμφιθεατρικό χώρο του.
 
Το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου περιλαμβάνει πέντε μουσικές βραδιές με σπουδαία έργα της μεγάλης ελληνικής και διεθνούς θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της ξενητιάς και της προσφυγιάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και μία μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
 
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές χορωδίες (δύο από την Ελλάδα και μία από την Αρμενία), η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά, κορυφαίοι ερμηνευτές βυζαντινής μουσικής, μονωδοί, σύνολο λαϊκών οργάνων και διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.