Το θεατρικό έργο του Μπύχνερ θεωρείται από τις σημαντικότερες κλασικές κωμωδίες του γερμανικού ρομαντισμού.

Κεντρικοί ήρωες στη σάτιρα είναι ο πρίγκιπας του βασιλείου του Ποπό, Λεόντιος, και η πριγκίπισσα του βασιλείου του Πιπί, Λένα. Οι δύο νέοι, προκειμένου να αποφύγουν το γάμο που τους ετοιμάζουν οι δικοί τους, δραπετεύουν στην Ιταλία, όμως τελικά, αγνοώντας ο ένας την ταυτότητα του άλλου, ερωτεύονται και παντρεύονται.

Ο Κορνήλιος Σελαμσής γοητεύτηκε από το έργο και, θεωρώντας ότι ταιριάζει απόλυτα στο οπερατικό ιδίωμα, το παρουσιάζει ως ολοκληρωμένη όπερα, σε εξ ολοκλήρου νέο και πιο ομοιογενές ποιητικό κείμενο-λιμπρέτο του Γιάννη Αστερή. Την σκηνοθεσία της όπερας έχει αναλάβει ο Αργύρης Ξάφης του οποίου είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα.

Στην πρώτη της παρουσίαση η όπερα Λεόντιος και Λένα, φέτος το καλοκαίρι, έχει την τύχη να ερμηνεύεται από τους σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες Τάση Χριστογιαννόπουλο (Λεόντιος), Δώρα Μπάκα (Λένα), Χάρη Ανδριανό (Βαλέριος).

Ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Κατά το διάστημα 1998-2002 μελέτησε θεωρητικά με τον Νίκο Καριώτη και πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου και τον Γιώργο Μάνεση. Σπούδασε σύνθεση [Bachelor, Master of Arts] στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης με τον Gilius van Bergeijk, τον Martijn Padding και τον Cornelis de Bondt.

Έργα του έχουν ερμηνεύσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Ensemble Artefacts, το Nieuw Ensemble, το ASKO Ensemble, το Ensemble Ereprijs κ.α. Εργάζεται συχνά για το θέατρο κι έχει συνεργαστεί στενά με τον σκηνοθέτης Θωμά Μοσχόπουλο. Τέλος, ως πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας δραστηριοποιείται στην ερμηνεία της σύγχρονης μουσικής.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
28 και 31 Ιουλίου, 21:00 ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Κτίριο Τσίλλερ, Κεντρική Σκηνή)

Τιμές εισιτηρίων
Ζώνη Α: 20€, 15€ (Φοιτητικό)
Ζώνη Β: 15€, 10€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι)
A.μεΑ.: 5€

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις