Τραγικές στιγμές στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη

Τραγικές στιγμές στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης δεν είναι πια εδώ.  Η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού τελέστηκε σήμερα στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης, στις 5.30 το απόγευμα. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη και ο γιος του Νικόλας, που δέχθηκαν με σπαραγμό τα συλλυπητήρια των παρευρισκομένων.

Ο αιώνιος γόης του ελληνικού σινεμά, απεβίωσε την Τρίτη, λίγες μέρες μετά τα 80ά του γενέθλια, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου νοσηλευόταν με σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μπάρκουλη είπαν φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι. Στην κηδεία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ζωή Λάσκαρη, η Άννα Φόνσου, ο Κώστας Βενετσάνος, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Γιώργος Δανέσης, η Μαίρη Βιδάλη, η Καίτη Φίνου, ο Ντίνος Καρύδης, ο Νίκος Βερλέκης, ο Νίκος Σταγόπουλος, η Έφη Θώδη, ο Νίκος Κούνδουρος,ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης και πολλοί άλλοι.

«Ήσουν σπουδαίος, αποτύπωσες την ομορφιά χωρίς να την προδώσεις. Κι αν είπαν ότι στα στερνά σε ξέχασαν όλοι, δεν είναι αλήθεια... Πάλεψες με αξιοπρέπεια ως την ύστατη ώρα, κέρδισες την καρδιά πολλών ανθρώπων» είπε ο Κώστας Πρέκας αποχαιρετώντας τον φίλο και συνάδελφό του, στον επικήδειο που εκφώνησε.
 
Εκ μέρους του κοινωφελούς ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», που στήριξε τον Ανδρέα Μπάρκουλη σε δύσκολες στιγμές, ο ηθοποιός Τρύφων Παπουτσής είπε στον επικήδειο του με συγκίνηση: «Αγαπήθηκες και από τον κόσμο και από τους ηθοποιούς, αγαπημένε φίλε, μέχρι και σύνθημα έγινες. Ήσουν πολύ προσεκτικός στους ρόλους σου γιατί πάντα σεβόσουν το κοινό σου. Θα μας λείψει το ταλέντο σου, η λάμψη σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου».

«Πολύ σημαντικός άνθρωπος και ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια δεν του άξιζε αυτή τύχη. Ελπίζω στην αγκαλιά του Θεού να βρει την γαλήνη» είπε ο Γιώργος Μεσσάλας.

Σε κλίμα οδύνης η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι κρίμα στον θάνατο του Ανδρέα να τον εκμεταλλεύονται κάποιοι και να τον ξεφτιλίζουν. Είναι ψέμα αισχρό ότι έκανα έρανο για την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη. Το ΥΠΠΟ έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα του τάφου. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στον Πειραιά επειδή ήταν Πειραιώτης. Επικοινώνησα με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη αλλά εκείνος αντιπρότεινε να ταφεί στο Σχιστό. Όχι ένας Μπάρκουλης στο Σχιστό».