Παιχνίδια απόδρασης και ρόλων, θρύλοι και μυστήρια, κυνήγι θησαυρού και μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών τρόμου, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου» που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το «2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου» διεξάγεται από το δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO και το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε χώρους της έκθεσης, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» αλλά και μέσα στην πόλη.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 11 ομάδες της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν διαδραστικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια απόδρασης και ρόλων, βιωματικές εναλλακτικές ξεναγήσεις, παιχνίδια θρύλων και μυστηρίου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κυνήγι θησαυρού και μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών τρόμου.

«Το φεστιβάλ αποτελεί, μεταξύ άλλων, την πλατφόρμα για ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού, το οποίο ταυτόχρονα αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή της πόλης, αυτήν που συνδέεται με θρύλους, μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα και δοξασίες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προκαλούν την επιθυμία της βιωματικής γνωριμίας μαζί της», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις