“Δεν σκέφτομαι ποτέ το παρελθόν μου. Κοιτάω μπροστά, μπροστά, μπροστά” διαβεβαίωσε ο “άσχημος γόης” του γαλλικού κινηματογράφου, ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, κατά την άφιξή του σήμερα στη Μόστρα όπου τιμήθηκε με το Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του.

Ο Γάλλος ηθοποιός, σωματικά καταβεβλημένος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001, έφτασε στη Βενετία υποστηριζόμενος από δύο άνδρες. Λαχανιασμένος από την προσπάθεια, δήλωσε “πολύ ευτυχής που βρίσκεται στη Βενετία” σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την επίσημη απονομή του βραβείου του.

“Όταν ήμουν νέος ήρθα στη Ρώμη και έψαχνα την Τσινετσιτά (τα ιταλικά κινηματογραφικά στούντιο). Επέστρεψα στο Παρίσι και με πήρε τηλέφωνο ο Βιτόριο Ντε Σίκα για να μου πει ότι γύριζε μια ταινία με τη Σοφία Λόρεν και αυτή η ταινία είχε τον τίτλο Η Ατιμασμένη”, αφηγήθηκε, αναπολώντας την πρώτη ταινία που γύρισε στην Ιταλία.

“Έχω έρθει πολλές φορές στη Βενετία (…) Ήρθα το 1060 και επέστρεφα συχνά. Αυτό που μου άρεσε ήταν που πέταξα πάνω από τη Βενετία κρεμασμένος από ένα ελικόπτερο” στα γυρίσματα της ταινίας “Ο μάγκας με τα χίλια πρόσωπα”, είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις