Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα» του, βρίσκεται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης. Η παράσταση θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, στην οδό Πειραιώς, στα μέσα Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά, ο Δημήτρης Λιγνάδης επιχειρεί κάτι παράτολμο: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του σαιξπηρικού έργου, θα τους ερμηνεύσουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια σχεδόν ηλικία – «την ηλικία της αθωότητας αλλά και της απολυτότητας του συναισθήματος», όπως αναφέρει ο ίδιος – στην οποία ήταν και οι πραγματικοί ήρωες του έργου.

Ρωμαίος θα είναι ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης και Ιουλιέτα η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου. Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει, θα δούμε μια παράσταση που αφορά «τη νεανική αθωότητα και την ερωτική ποίηση που αναδίδουν τα κορμιά και οι ψυχές των ερωτευμένων».

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό: «να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια αυτών των νέων παιδιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει μέσα από τις ερμηνείες τους, την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: Της αγνότητας αλλά και της δύναμης του εφηβικού έρωτα από τη μία, τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη».

Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί… την παραμάνα της Ιουλιέτας.

Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Ρένο Ρώτα, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Στραβοπόδη, Σταύρο Βώλκο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις