Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε χθες η Monopoly της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Η πόλη απέκτησε τη δική της Monopoly, το θρυλικό επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών, όπου περιλαμβάνονται γνωστά τοπόσημα, μνημεία, κτίρια, ξενοδοχεία, αθλητικά στάδια και δρόμοι της Θεσσαλονίκης.

Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όλη η πόλη βρίσκεται στη Monopoly. Η Winning Moves, δημιουργός της Monopoly Θεσσαλονίκης κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο του παιχνιδιού, για να το αποκαλύψει στην πόλη και μάλιστα μέσα στην Έκθεση.

«Η Monopoly της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στη ΔΕΘ της καινοτομίας και των πρωτιών» σημείωσε κατά τα αποκαλυπτήρια του παιχνιδιού ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, χαρακτήρισε το παιχνίδι μια εξαιρετική γέφυρα επικοινωνίας της πόλης με όλους τους προορισμούς.

Ο δε αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, τόνισε πως με τέτοιες δράσεις κάνουμε βήματα προς την διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης.

Για τις εκατοντάδες προτάσεις και ιδέες των Θεσσαλονικιών στη διαδικασία δημιουργίας της εκδοχής αυτής του παιχνιδιού μίλησε ο εκπρόσωπος της Monopoly , Πίτερ Γκρίφιν. Τόνισε δε πως η Monopoly της Θεσσαλονίκης συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και τη ζωντάνια της πόλης.

Η αποκάλυψη του παιχνιδιού επιφύλασσε και εκπλήξεις, αφού η κ. Πατουλίδου, ο κ. Πέγκας και ο κ. Γκρίφιν ανέβηκαν στο αερόστατο της 81ης ΔΕΘ και πέταξαν από ψηλά τα γνωστά σε όλους μας χαρτονομίσματα της Monopoly, καλώντας τον κόσμο να αρχίσει το παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι οι τοπικές εκδοχές της Monopoly δημιουργούνται εδώ και 16 χρόνια και μέχρι στιγμής το παιχνίδι έχει πάρει τα δικαιώματα σε 103 χώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις