“Έφυγε” από τη ζωή το Σάββατο ο οπερατέρ και διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Σμαραγδής, αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή,

Ο θάνατος του (απο καρκίνο) μια μόνο μέρα πριν την έναρξη στο Ηράκλειο Κρήτης των γυρισμάτων για την ταινία του Γ. Σμαραγδή με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη.

Ο Νίκος ήταν πάντα στο πλευρό του αδελφού του, σε όλες τις δουλειές του. Από το «Κελλί Μηδέν», μέχρι και τον «Ελ Γκρέκο».

Μεταξύ των ταινιών και των ντοκιμαντέρ που είχαν δημιουργήσει τα τρία αδέλφια είναι τα «Χριστιανική Μνημεία», το «Χαίρε Τάσο Καράτασο» και το «Σιγά.. η πατρίδα κοιμάται».

«Η απώλεια του Νίκου Σμαραγδή, σπουδαίου οπερατέρ και διευθυντή φωτογραφίας, αφήνει φτωχότερο το χώρο του ελληνικού κινηματογράφου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμα του και σημειώνει ότι ο Νίκος Σμαραγδής με την υψηλή τεχνική και την ευαισθησία του φώτισε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες και ντοκιμαντέρ Ελλήνων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων της αείμνηστης Φρίντας Λιάππα, του αδελφού του Γιάννη κ.ά.

«Σεμνός και ακέραιος άνθρωπος, σύντροφος πιστός στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Νίκος Σμαραγδής αφήνει πίσω του μόνο φίλους και αγαπημένους συνεργάτες.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νίκου Σμαραγδή και απευθύνει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις