Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο καλείται να παραιτηθεί από την θέση του ως Αγγελιοφόρος Ειρήνης για την Κλιματική Αλλαγή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο δισεκατομμυρίων.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο αφορά κατάχρηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, θεωρείται το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το δημόσιο και είναι υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Αν ο Ντι Κάπριο είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του ελβετικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Bruno Manser Fund, Λούκας Στράουμαν. Το ίδρυμα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σωτηρία των τροπικών δασών της Μαλαισίας.

Το ίδρυμα δέσμευσε τα υποκλαπέντα χρήματα του σκανδάλου διαφθοράς του 1MDB που στόχο είχαν την αποψίλωση των τροπικών δασών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ακτιβιστές από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία και τη Μαλαισία ζήτησαν από τον Ντι Κάπριο να επιστρέψει όλα τα κονδύλια που έλαβε από το θετό γιο του Μαλαισιανού πρωθυπουργού για την παραγωγή της ταινίας «Ο λύκος της Wall Street».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις