Με το κλασικό αριστούργημα του Tέρενς Ράτιγκαν «Τhe Deep Blue Sea» («Το βαθύ μπλε του έρωτα»), συνεχίζεται ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live-NTL). Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο Lyttleton Theatre του Λονδίνου και προβάλλεται την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 21:00), στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με αγγλικούς υπότιτλους.

Η νέα, υψηλών αξιώσεων, παραγωγή του National Theatre, έχει αποσπάσει τις εγκωμιαστικές κριτικές του βρετανικού Τύπου και έχει ενθουσιάσει το κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε τέτοιο βαθμό, που τα εισιτήρια για την παράσταση έχουν γίνει πλέον ανάρπαστα στο Λονδίνο.

Η υπόθεση μας μεταφέρει στη μεταπολεμική Αγγλία των ασφυκτικών κοινωνικών πιέσεων, όπου πίσω από το εύθραυστο προσωπείο των καλών τρόπων, σιγοβράζουν ανεκπλήρωτες επιθυμίες και η αίσθηση της απώλειας.

Κεντρική ηρωίδα του έργου, η Έστερ Κόλλυερ, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει. Τη βρίσκουν οι γείτονες που εισβάλλουν στο διαμέρισμά της. Σταδιακά έρχονται στο φως οι λεπτομέρειες της θυελλώδους σχέσης της με έναν πρώην πιλότο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) και ο διαλυμένος γάμος της με έναν ανώτερο δικαστικό. Παράλληλα, φανερώνεται η μοναξιά, η συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος της.

Την Έστερ Κόλλυερ υποδύεται η Έλεν Μακ Κρόρυ, γνωστή στο ελληνικό κοινό από την έξοχη ερμηνεία της στη «Μήδεια» που προβλήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πριν από μερικά χρόνια, στο πλαίσιο του NTL, σε σκηνοθεσία της Κάρρι Κράκνελ, η οποία καθοδήγησε σκηνοθετικά τη Μακ Κρόρυ και στο «Βαθύ μπλε του έρωτα». Στον ρόλο του Φρέντι Πέιτζ, του γοητευτικού εραστή της Έστερ, θα δούμε τον Τομ Μπερκ («War and Peace», «The Musketeers»).

Το «Βαθύ μπλε του έρωτα» αποτελεί μια ακόμη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, τις οποίες προσφέρει στο κοινό του το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία και το βρετανικό συμβούλιο.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (φοιτητικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις