Με το βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο βραβείο στη γαλλόφωνη λογοτεχνία τιμήθηκε σήμερα η 35χρονη γαλλο-μαροκινή μυθιστοριογράφος Λεϊλά Σλιμανί για το μυθιστόρημά της “Chanson douce” που έχει ως θέμα μια παιδοκτονία, ανακοίνωσε η επιτροπή.

Με το δεύτερο αυτό βιβλίο, η Λεϊλά Σλιμανί περιλαμβάνεται στις ελάχιστες γυναίκες που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Goncourt . Τα τελευταία 20 χρόνια, το λογοτεχνικό βραβείο έχει δοθεί μόλις σε τέσσερις γυναίκες.

Η συγγραφέας διηγείται τη δολοφονία δύο μικρών παιδιών από την γκουβερνάντα τους. Το βιβλίο, που διαβάζεται σαν θρίλερ, είναι επίσης ένα βιβλίο αμείλικτο όσον αφορά τις σχέσεις κυριαρχίας και την κοινωνική αθλιότητα.

Παράλληλα, το βραβείο Renaudot δόθηκε στη γαλλίδα μυθιστοριογράφο και δραματουργό Γιασμινά Ρεζά, 57 ετών, για το “Babylone”, που αναφέρεται στην ιστορία ενός άνδρα ο οποίος στραγγαλίζει τη γυναίκα του πάνω σε μια παρεξήγηση.

Το Goncourt είναι εγγύηηση για μεγάλες εκδοτικές επιτυχίες. Κατά μέσο όρο ένα βιβλίο που τιμάται με αυτή τη διάκριση πωλεί περισσότερα από 345.000 αντίτυπα. Πέρυσι, η επιτροπή Goncourt βράβευσε τον Ματιάς Ενάρ (Εκδόσεις Actes Sud) για το βιβλίο του “Boussole” που αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις