Τραβιάτα, Miss Omonia, Μπορίς Μπερεζόφσκι, εθνογραφικος κινηματογράφος, τέχνη, θέατρο, μουσική, διαλέξεις, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις, εκδηλώσεις, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, την εβδομάδα 18-24 Νοεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11

ΘΕΑΤΡΟ

“ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ” ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ ΣΤΟ BIOS
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί την Όλια Λαζαρίδου στις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ. Πρωταγωνίστριά του έργου είναι η Γουίνυ, μια γυναίκα μισοθαμμένη στην άμμο, που μονολογεί ακατάπαυστα και διαρκώς αναζητά μια επιβεβαίωση από τον σύντροφό της, τον Γουίλυ πως είναι εκεί και την ακούει. Η Γουίνυ και ο Γουίλυ, λοξά ιδωμένοι, είναι το ποιητικό δίπολο των “Ευτυχισμένων Ημερών” που συνθέτει την ενότητά του μέσα σ’ έναν χώρο επινοημένο από τον συγγραφέα στην προσπάθειά του να αποτυπώσει “το πιο τρομερό πράγμα που θα μπορούσε να σου συμβεί”. Όμως η Γουίνυ επινοεί διαρκώς τρόπους “για να βγάλει τη μέρα της”. Κι όταν νιώθει πως η γη τη ρουφά προς τα κάτω εκείνη τραγουδά. Παίζουν:Όλια Λαζαρίδου, ‘Αγγελος Σκασίλας. Bios : Πειραιώς 84, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 3425335. Στις 21:00. Εισιτήρια:12Euro & 10Euro (φοιτητικό).

“Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Κ.” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

«Κάποιος θα πρέπει να είχε συκοφαντήσει τον Γιόζεφ Κ., καθώς χωρίς να έχει κάνει τίποτε κακό, ένα ωραίο πρωί συνελήφθη». Έτσι αρχίζει ένα από τα πιο εμβληματικά μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα, « Η Δίκη» του Φραντς Κάφκα, και σε αυτό βασίζεται η παράσταση που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος. Ο Γιόζεφ Κ., ανώτερος υπάλληλος τραπέζης και καθ’ όλα αξιοπρεπής πολίτης, ειδοποιείται από μια σειρά οργάνων μιας ακαθόριστης ανώτερης Αρχής, ότι πρόκειται να δικαστεί για κάτι που κανείς δεν τον πληροφορεί ως προς το τι είναι ακριβώς ούτε και ο ίδιος μπορεί να προσδιορίσει τι του καταλογίζεται. Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι. Τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:15. Εισιτήρια: από 8 έως 15 ευρώ.

“ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ” ΤΟΥ ΣΟΝΤΕΡΛΟ ΝΤΕ ΛΑΚΛΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ
Οι “Επικίνδυνες Σχέσεις” του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα που δημοσιεύθηκε το 1782. Η παράσταση τοποθετείται το 1933 την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ημερομηνία του εμπρησμού της γερμανικής Βουλής. Μέσα σ’ ένα ασφυκτικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο, κοινωνικοπολιτικό κλίμα, μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων της αστικής τάξης, με προεξάρχον ένα σχεδόν διαβολικό ζευγάρι, τον Βαλμόν και την Μερτέιγ, αδιαφορώντας εντελώς για τις πολιτικές συνθήκες, ζει με τον πιο απελεύθερο, κυνικό τρόπο τη ζωή της. Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Εβελίνα Παπούλια, ‘Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρω Κοντού κ.α. Θέατρο ‘Αλμα: Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 -17 Τηλέφωνο: 210 5220100. Στις 21:15. Εισιτήρια: Κανονικό 20Euro πλατεία και 18Euro εξώστης.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

“Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΣ” ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
O NEON παρουσιάζει στο Ωδείο Αθηνών, έργα 34 σύγχρονων καλλιτεχνών και το χειρόγραφο της Ασκητικής του Νικου Καζαντζάκη, για πρώτη φορά στην Αθήνα, φωτίζοντας τη διαδρομή της ανθρώπινης ζωής, από το τραύμα της γέννησης, τον αγώνα για τη ζωή και τη δημιουργικότητα, έως το θάνατο. Η Αθήνα είναι ο τρίτος σταθμός της έκθεσης μέσα σε δύο χρόνια. Στην Αθήνα η έκθεση παρουσιάζεται εμπλουτισμένη με νέα έργα καθώς και με μια νέα ανάθεση παραγωγής έργου του ΝΕΟΝ στους συνθέτες Γιώργο Κουμεντάκη και Σταύρο Γασπαράτο, που σηματοδοτεί τη σύμπραξη του Οργανισμού με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της έκθεσης. Ωδείο Αθηνών: Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 .Τηλέφωνο: 2107240673. Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 12:00 με 20:00. Σάββατο- Κυριακή: 11:00 με 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ΙΔΕΑ» ΤΟΥ ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΧΟΛΣΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Καμεράτα, το δραστήριο ορχηστρικό σύνολο με τη διεθνή λάμψη, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας την «Ιδέα» του Βρετανού συνθέτη των «Πλανητών» Γκούσταβ Χολστ, ένα από τα πιο ευφάνταστα έργα του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου για παιδιά, με υπόθεση που μπορούν να απολαύσουν μαζί τους και οι ενήλικες. Το λιμπρέτο της «Ιδέας» φέρει την υπογραφή του Φριτζ Μπενίκε Χαρτ, ενώ τη μετάφραση-προσαρμογή συνυπογράφουν οι Νίκος Βασιλείου, που διευθύνει μουσικά, και Σίμος Παπαναστασόπουλος, που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34. Τηλέφωνο: 2104143310, 2104143320. Στις 11:00.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«ΤΡΑΒΙΑΤΑ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η υψηλής αισθητικής παραγωγή του Νίκου Σ. Πετρόπουλου αναβιώνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή, για πρώτη φορά στην Αίθουσα Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για επτά παραστάσεις τον Νοέμβριο. Η “Τραβιάτα” αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας και την ίδια στιγμή ως ένας από τους δημοφιλέστερους τίτλους. Οι πασίγνωστες άριες και ντουέτα ντύνουν μία από τις πιο τραγικές ιστορίες μεγάλου έρωτα, ματαιωμένου από τις κοινωνικές συμβάσεις. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20.00. Εισιτήρια: Euro20, Euro35, Euro50, Euro70 – Φοιτητικό, Παιδικό Euro12.

ΧΟΡΟΣ

“MISS OMONIA” ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Το “UrbanDig Omonia” της ομάδας “όχι παίζουμε/ UrbanDig Project” εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών “κάτω από το ορατό” της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS”του Μουσείου Μπενάκη. Σκηνοθέτης- χορογράφος: Ειρήνη Αλεξίου. Σάββατο 19/11, ώρες: 13:00, 16:00. Κυριακή 20/11, ώρες: 13:00, 16:00. Είσοδος ελεύθερη (Μέγιστος αριθμός θεατών ανά παράσταση: 20).

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο ΜΠΟΡΙΣ ΜΠΕΡΕΖΟΦΣΚΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ
Ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες όλων των εποχών έρχεται στο Παλλάς για ένα μοναδικό ρεσιτάλ την Κυριακή 20/11, λίγες ημέρες πριν ανέβει στην σκηνή του Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι θεωρείται ο σύγχρονος Horowitz, καλλιτέχνης- φαινόμενο για την ικανότητα του να ερμηνεύει έργα υπερβατικής τεχνικής δυσκολίας επί σκηνής, αλλά και για την σπάνια βαθυστόχαστη ερμηνεία του. Μέρος των εσόδων από την παράσταση θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδιά και Πνεύμονα «η Σκυτάλη» με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων. Θέατρο Παλλάς : Βουκουρεστίου 5. Τηλέφωνο: 210-3213100. Στις 20:30. Εισιτήρια: από 10 – 70 ευρώ.

“Η ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΠΑΕΙ ΜΕ… ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ”
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ. Για τρεις μόνο Κυριακές (20/11, 27 /11 και 4/12) η πολυβραβευμένη ορχήστρα πλημμυρίζει τα βαγόνια της ιστορικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου με τον ήχο των εγχόρδων της και προσκαλεί το κοινό να δειπνήσει μαζί της, χαρίζοντας μια μοναδική ακουστική, οπτική αλλά και γευστική εμπειρία. Τρεις διαφορετικοί αρχιμουσικοί, ο Γιώργος Πέτρου στις 20/11, ο Νίκος Λαάρης 27/11 και ο Στάθης Σούλης στις 4/12 διευθύνουν την Ορχήστρα, που ερμηνεύει έργα για σύνολο εγχόρδων των Puccini, Bartók, Albeniz, Holst και J. Strauss. μαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ” : Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ. Τηλέφωνο: 2105298922, 6937604988. Στις 20:00. Τιμή κατ’ άτομο με δείπνο: 35Euro (τα ποτά δεν συμπεριλαμβάνονται). Κρατήσεις καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Σαββάτου πρωί) 10.00-14.00 & 18.00-22.00.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ: “ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ X 6”
Τετρακόσια χρόνια μετά το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το πιο διάσημο ζευγάρι ερωτευμένων όλων των εποχών, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, συνεχίζουν να εμπνέουν μέχρι τις μέρες μας, υπέροχες μουσικές συνθέσεις. Αποσπάσματα από έξι πολύ γνωστά έργα, που αντλούν την έμπνευσή τους από το περίφημο έργο του Σαίξπηρ, θα ερμηνεύσει στο Κυριακάτικο Πρωινό του Μεγάρου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η μουσική θα συνοδεύεται από την προβολή εικαστικών δημιουργιών: πρόκειται για δημιουργίες παιδιών και νέων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό “Ρωμαίος + Ιουλιέτα x 6” (μια συνδιοργάνωση του Μεγάρου Μουσικής και του British Council στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives), και είναι όλες εμπνευσμένες από τα μουσικά έργα της συναυλίας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 11:30. Εισιτήρια- Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8Euro, Γενική είσοδος: 14Euro.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11

ΘΕΑΤΡΟ

“ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΙ” ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΦΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το χρονικό μιας Οδύσσειας δυο Ιρακινών προσφύγων, άγνωστων μεταξύ τους, θα παρακολουθήσουμε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με πρωταγωνιστές τη Λήδα Πρωτοψάλτη και το Σταύρο Ζαλμά. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου. Τηλέφωνο: 2104143310-20. Στις 20.30. Εισιτήρια: από 5 έως 15 ευρώ.

“ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΣΟΥΚΟ” ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΑΡ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Το έργο του Μπερνάρ Μαρία Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους, όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος… Παρακολουθούμε τη σύντομη ζωή του, καθώς περιπλανιέται σε μία απρόσωπη και αφιλόξενη πόλη, που αναρωτιέται συνέχεια πώς μοιάζει ένας δολοφόνος. Η παράσταση χρησιμοποιεί τα μέσα της κινηματογραφικής γραφής προκειμένου να αφηγηθεί την ιλιγγιώδη και ξέφρενη πορεία του Ρομπέρτο Τσούκο προς το τέλος. Σκηνοθεσία – εικαστική άποψη – βίντεο: ‘Αντζελα Μπρούσκου. Παίζουν: Αντρέας Αντωνιάδης,’Αντζελα Μπρούσκου, Γεωργιάννα Νταλάρα, Κώστας Νικούλι, Στράτος Τζώρτζογλου κ.α. Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο: Πεσματζόγλου 5, Τηλέφωνο: 210 3222760. Στις 21:15. Εισιτήρια: 15Euro & 10Euro μειωμένο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

THE ROLE PLAY ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διαχρονικές μελωδίες των Pink Floyd, όπως τα τραγούδια «Money», «Hey you», «Is there anybody out there», «Money», «Mother», και πολλές άλλες θα πλημμυρίσουν στις 21 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 21.00) την Αίθουσα Banquet, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο διάσημο βρετανικό συγκρότημα από το ελληνικό γκρουπ The Roleplay. Με το αφιέρωμα αυτό, που απευθύνεται σε νεότερους αλλά και παλαιότερους θαυμαστές των Pink Floyd, ανοίγει ο φετινός Κύκλος ΓΕΦΥΡΕΣ που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Ένας οδηγός ταξί, ένας ενδοκρινολόγος, ένας βοηθός φαρμακοποιού, κομμωτές, μια βοηθός κινηματογραφικής παραγωγής και επαγγελματίες μουσικοί αποτελούν τα μέλη των Roleplay, ενός δυναμικού post rock progressive συγκροτήματος. . Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 21.00. Εισιτήρια: 8 ευρώ.

ΤΡΙΤΗ 22/11

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑ,ΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Έκθεση-αφιέρωμα στον Γιώργο Ζογγολόπουλο με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών σε διάλογο με επιλεγμένα έργα του γνωστού Έλληνα γλύπτη. Το 1971, στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο Γιώργος Ζογγολόπουλος εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο στην καλλιτεχνική του πορεία παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή έκθεση “Κινητική Τέχνη”. Σήμερα, 45 χρόνια μετά, η επέτειος αυτή γίνεται αφορμή για μια αφιερωματική έκθεση με έργα σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών και ζωγράφων, γύρω από έναν πυρήνα πρωτότυπων έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Διάρκεια έκθεσης: 22/11-22/12/2016 και 9-28/1/2017. Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22, Τηλέφωνο: 2103680900. Δευτέρα έως Παρασκευή: 12:00 με 21:00. Σάββατο: 10:30 με 14:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

“ΚΑΤΑΘΛΑΣ” ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ SKROW
Η Λένα Κιτσοπούλου, στο διήγημα «Ο Κατάθλας», χαρτογραφεί μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ήρωα την κατάθλιψη. Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής διασκεύασε το διήγημα σ’ ένα θεατρικό μονόλογο με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Κώστα Κορωναίο και τον παρουσιάζει στη σκηνή του Skrow από 22 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Πρόκειται για την ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος απομονώνεται στο πατρικό του σπίτι, στο χωριό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, απομυθοποιώντας τα κοινωνικά στερεότυπα. Ο «Κατάθλας» αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο τις προκλήσεις του ίδιου του εαυτού του, όταν πια η κατάθλιψη τον έχει καταστήσει δέσμιό της. Skrow : Αρχελάου 5, Παγκράτι. Τηλέφωνο: 2107235842. Στις 21:00. Εισιτήρια- 12Euro κανονικό, 8Euro μειωμένο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11

ΜΟΥΣΙΚΗ

«ΑΟΡΑΤΟΣ- ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ – ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΟΙ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Στην πρώτη του εμφάνιση στη γενέτειρά του, την Αθήνα, ο συνθέτης Περικλής Κανάρης παρουσιάζει τον “Αόρατο”, μια μοναδική σύμπραξη με τον ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου. Οι ερμηνευτές Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα θα παρουσιάσουν τα νέα τραγούδια του “Αόρατου”, καθώς επίσης και σημαντικές στιγμές του σπουδαίου στιχουργού στο ελληνικό τραγούδι, πλαισιωμένοι από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών από όλο τον κόσμο. Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5. Τηλέφωνο: 210-3213100. Στις 21:00. Εισιτήρια- Προπώληση από 11Euro.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΟΡ
Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, που διοργανώνεται τα τελευταία επτά χρόνια, κάθε Νοέμβριο, προβάλλει τις καλύτερες εθνογραφικές ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, δηλαδή μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία προκύπτουν από την έρευνα επιστημόνων της οπτικής ανθρωπολογίας ή συγγενών κλάδων. Διοργανώνει, επίσης, παρουσιάσεις με τους σκηνοθέτες, ημερίδες με ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και εργαστήρια για φοιτητές της κοινωνικής ανθρωπολογίας και των άλλων κοινωνικών επιστημών. Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στο: http://www.ethnofest.gr/el/festival/. ‘Αστορ: Σταδίου 28 (είσοδος από τη στοά Κοραή) Τηλέφωνο: 2103211950. Τιμές εισιτηρίων: 2Euro ανά προβολή | 5Euro ημερήσιο εισιτήριο | 10Euro περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Είσοδος ελεύθερη για ανέργους και φοιτητές.

ΘΕΑΤΡΟ

“ΦΙΛΙΩ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ
Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή της Αθήνας υποδυόμενη την Φιλιώ Χαϊδεμένου, μία εμβληματική προσωπικότητα της Μικράς Ασίας. Η παράσταση με τίτλο «Φιλιώ Χαϊδεμένου», ανεβαίνει από τις 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βεάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου και μουσική-καλλιτεχνική επιμέλεια Ζαχαρία Καρούνη και περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της. Τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, πλαισιώνει πενταμελής θίασος νέων ηθοποιών. Θέατρο Βεάκη : Στουρνάρη 32 Τηλέφωνο: 210 5223522. Στις 19:00. Εισιτήρια- 15Euro κανονικό, 10Euro φοιτητές και γκρουπ, 5Euro άνεργοι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΡΤΕΡ»
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του “Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη” η Τελετή Απονομής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ανέκδοτης και αδημοσίευτης ποιητικής συλλογής “Γιώργος Ν. Κάρτερ”. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ προς τιμήν του ποιητικού και δημοσιογραφικού έργου του αείμνηστου συζύγου της, Γιώργου Κάρτερ. Ιστορική Βιβλιοθήκη: 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35, Πειραιάς. Τηλ. 210 4523937. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 24/11

ΘΕΑΤΡΟ

“ΤΡΩΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας “Πράξη”. Ήταν το 1987, που η Μπέττυ Αρβανίτη κάλεσε για πρώτη φορά τη Ρούλα Πατεράκη από τη Θεσσαλονίκη, να συνεργαστούν στο έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”. Φέτος οι δύο κυρίες του θεάτρου συναντώνται πάλι ανεβάζοντας τις “Τρωάδες σήμερα”. Με έναυσμα το έργο του Ευριπίδη η παράσταση αγγίζει σύγχρονα θέματα που αφορούν τον πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή. Τη συγγραφή έχει αναλάβει η σκηνοθέτης Ρούλα Πατεράκη, με αφετηρία τη μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου “Τρωάδες”. Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας – Σκηνή Α: Κεφαλληνίας 16. Τηλέφωνο: 210-8838727. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 10 ευρώ.

“ΤΕΧΝΗ” ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ BIOS

Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει τον μονόλογο “Τέχνη” του Δημήτρη Δημητριάδη. Πάνω από τις στάχτες του έργου του, που έχει μόλις κάψει, ένας καλλιτέχνης προσπαθεί να συλλάβει το μυστήριο της Τέχνης, να υπερβεί τα όρια του και να εκφράσει το άρρητο. Μια ομολογία πίστεως στην Τέχνη και στις αισθήσεις. Ένας επαναπροσδιορισμός του ρόλου του καλλιτέχνη, μέσα από τον διεισδυτικό λόγο του Δημήτρη Δημητριάδη. Bios : Πειραιώς 84, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 3425335. Γενική είσοδος: 10Euro.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ KAHLIL JOSEPH ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ BERNIER/ELIADES
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του βραβευμένου εικαστικού / σκηνοθέτη Kahlil Joseph (1981, ΗΠΑ). Ο Kahlil Joseph έχει συνεργασθεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής και της μόδας, όπως Beyonce, Kendrick Lamar, Seu Jorge, Shabazz Palaces, Kenzo & FKA Twigs. Στην πρώτη του ατομική έκθεση θα παρουσιάσει τρεις ταινίες: Το «m.A.A.d», μια συνεργασία με τον μουσικό Kendrick Lamar, το «Until the Quiet Comes» που έτυχε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς και βραβεύθηκε με το Grand Jury Prize για Ταινίες Μικρού Μήκους στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance του 2013 και την ταινία «Wildcat», που γύρισε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής, Malik Sayeed, και καταγράφει τον πραγματικό και πνευματικό κόσμο ενός ροντέο εξ ολοκλήρου Αφροαμερικανών στην πόλη Grayson, στην πολιτεία της Oklahoma. Bernier Eliades Gallery : Επταχάλκου 11. Τηλέφωνο: 2103413936-7. Τρίτη -Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή : 10:30 με 18:30. Σάββατο: 12:00 με 16:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις