Ο Πολ Βερχόφεν, ο Ολλανδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος των «Robocop», «Ο Τέταρτος ‘Ανθρωπος», «Ολική Επαναφορά», «Βασικό Ένστικτο,» και του πρόσφατου «Elle» επιλέχθηκε για να προεδρεύσει της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Επιλέγοντας τον Πολ Βερχόφεν για πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, επιλέγουμε ένα σκηνοθέτη ο οποίος έχει δουλέψει με διαφορετικά κινηματογραφικά είδη τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Χόλιγουντ. Η δημιουργική, πολύπλευρη τόλμη του και η προθυμία του να πειραματιστεί με τα όρια αντικατοπτρίζονται στο σύνολο του έργου του» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε, Ντίτερ Κόσλικ.

Σημειώνεται, ότι ο 77χρονος Βερχόφεν ήταν επίσημος καλεσμένος του φεστιβάλ το 2013, όταν στα πλαίσια του Berlinale Talents έδωσε το masterclass «Follow Your Instincts: Filmmaking According to Paul Verhoeven», όπου παρουσίασε τόσο τη σκηνοθετική του μέθοδο , όσο και το πώς προσεγγίζει ως κινηματογραφιστής τις ευκαιρίες παραγωγής στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ο Βερχόφεν ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’60 με την ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Floris». Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν το “Diary of a Hooker” (επίσης γνωστό και ως Business is Business) το 1971 .Η διεθνής αναγνώριση ήρθε με το «Soldier of Orange» το 1977, καθώς επίσης και με την ταινία δράσης «RoboCop» το 1987.

Το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου του 2017.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις