Με την εσπερίδα «Γιώργος Ανεμογιάννης: ο άνθρωπος και ο δημιουργός», και σε συνδυασμό με την αναδρομική έκθεση σκηνογραφίας του, το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, ολοκληρώνει το αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνογράφο-ενδυματολόγο και ιδρυτή του.

Τέσσερις ομιλίες θα φωτίσουν όλες τις πτυχές του ανθρώπου και δημιουργού που πρωτοπόρησε στον κόσμο του θεάτρου και ίδρυσε ένα από τα πρώτα και σπουδαιότερα λογοτεχνικά μουσεία της χώρας.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο), στις 7.00 μμ.

Κατά την εσπερίδα, μετά τους χαιρετισμούς θα μιλήσουν η Ελισάβετ Ανεμογιάννη-Κρίπα, εκπαιδευτικός, με θέμα: «Γιώργος Ανεμογιάννης: ας γνωρίσουμε τον άνθρωπο που αγάπησε και τίμησε με το πολύπλευρο έργο του την Κρήτη». Θα ακολουθήσει η ομιλία του Κώστα Γεωργουσόπουλου, λογοτέχνη και κριτικού θεάτρου, με θέμα: «Γιώργος Ανεμογιάννης: ένας ευαίσθητος μάστορας».

Στη συνέχεια, η Άννα Μαχαιριανάκη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, θα αναπτύξει την ομιλία: «Γιώργος Ανεμογιάννης: ο ενδυματολόγος που έντυσε με λάμψη το εφήμερο» και τέλος η Βαρβάρα Τσάκα, διευθύντρια του μουσείου Καζαντζάκη, θα μιλήσει με θέμα: «Γιώργος Ανεμογιάννης: τα ιντερμέδια της ζωής του», ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Νίκος Ψιλάκης.

Εξάλλου, η αναδρομική έκθεση σκηνογραφίας του Γιώργου Ανεμογιάννη, με τίτλο «Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο», που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και παρουσιάζει σημαντικές δημιουργίες του καλλιτέχνη, που καλύπτουν 60 χρόνια δημιουργικής πορείας (1939-1999), θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, μέχρι 15 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις