Ο βρετανός ηθοποιός Μάικλ Σιν θα αφήσει την υποκριτική για να αφοσιωθεί στον ακτιβισμό για την καταπολέμηση του ακροδεξιού λαϊκισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent.

Ο 47χρονος πρωταγωνιστής ανησυχεί τόσο από τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο αυτό, ώστε να αφήσει τη Σάρα Σίλβερμαν, τη σύντροφό του τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την οικογένειά του στο Λος Άντζελες και να μετακομίσει στο Πορτ Τάλμποτ της νότιας Ουαλίας. Σκοπός του είναι να καταπολεμήσει τη “δημαγωγική, φασιστική” πολιτική, που πιστεύει ότι μαστίζει τη Δύση την τελευταία δεκαετία.

Με την απόφασή του να μετακομίσει, ο Σιν δεν ξέρει αν θα επιβιώσει η σχέση του με τη Σάρα Σίλβερμαν.
Μιλώντας στην εφημερίδα Times ο Σιν τόνισε: “Όπως οι ναζί έπρεπε να είχαν εμποδιστεί στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, έτσι και αυτή η κατάσταση που σημειώνει άνοδο πρέπει να σταματήσει”.

“Αυτό δεν πρόκειται να μοιάζει έτσι έπειτα από δέκα χρόνια. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Τα ζάρια ρίχνονται ξανά”, υπογράμμισε.

Η γενέτειρά του, με πληθυσμό 37.000 κατοίκους, υπερψήφισε το Brexit, ένα αποτέλεσμα που απογοήτευσε τον ηθοποιό και που συνέτεινε στην απόφασή του να αφοσιωθεί στον ακτιβισμό αρχίζοντας τη δράση από τη γενέτειρά του. Οι φόβοι του εντάθηκαν μετά και την άνοδο του Τραμπ και τις εντάσεις που έχουν συσσωρευτεί από τη διχαστική ρητορική του.

Ο Σιν άρχισε να στρέφεται στον ακτιβισμό σε θέματα πολιτικής και κοινωνίας το 2011, όταν συντόνισε το θεατρικό έργο Το Πάθος στο Πορτ Τάλμποτ με εκατοντάδες κατοίκους να λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Επίσης ανέπτυξε σημαντική δράση υπέρ της Unicef και πέρασε ολόκληρους μήνες ταξιδεύοντας μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας για να εξετάσει κοινωνικά προγράμματα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στη γενέτειρά του.

“Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορείς να κάνεις είναι να υπηρετείς το σύνολο, να υπηρετείς την Ιστορία της οποίας είσαι ένα κομμάτι. Η Ιστορία είναι σπουδαιότερη από οποιοδήποτε πρόσωπο μέσα σε αυτήν”.

Το 2015, ο Σιν έδωσε μια δυναμική ομιλία για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βρετανία, την αναποτελεσματικότητα των σύγχρονων βουλευτών, τους οποίους επέκρινε ότι είναι υπέρ το δέον “προσεκτικοί, διστακτικοί, φοβισμένοι να πουν ότι νιώθουν φόβο για την αλλοτρίωση ενός μέρους του εκλογικού σώματος”.

Ο Σιν είπε ότι η μεγάλη ανταπόκριση σε αυτή την ομιλία που εκφώνησε σε μια συγκέντρωση στη νότια Ουαλία υπό βροχή, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αφυπνίσει και να έχει υποστήριξη.

Ο Μάικλ Σιν πρώτα επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στη Βρετανία, σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Telegraph τον Μάρτιο. Τότε παρουσίασε τα σχέδια του λέγοντας ότι είναι ένα “νέο κεφάλαιο” γι’ αυτόν όπως και ότι θα ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία.

Πηγή: The Independent

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις