Οι Velvet Underground, ο Sly Stone, η Nina Simone είναι μεταξύ των καλλιτεχνών στους οποίους θα δοθούν, το 2017, τα Lifetime Achievement Awards- τα βραβεία για το σύνολο της προσφοράς τους – της Recording Academy, του οργανισμού που δίνει τα βραβεία Grammy.

Επιπλέον, το ίδιο βραβείο θα δοθεί και στην τραγουδίστρια γκόσπελ Shirley Caesar, στον πιανίστα της τζαζ Ahmad Jamal, στον τραγουδιστή της κάντρι Charley Pride και στον «Πατέρα της Κάντρι», τον Jimmie Rodgers.

Τιμώντας τους Velvet Underground, η Recording Academy σημείωσε: «Παρά τη σύντομη “ζωή” του συγκροτήματος και την περιορισμένη εμπορική του επιτυχία, οι Velvet Underground αναγνωρίζονται σήμερα ως ένα από τα συγκροτήματα, στην ιστορία της ροκ μουσικής, με τη μεγαλύτερη επίδραση.

Αποτελούμενο από τους Lou Reed, John Cale, Sterling Morrison και Maureen “Coe” Tucker, το συγκρότημα ίσως ήταν μπροστά από τους καιρούς εκείνους, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά. Αν και συχνά αναφέρονταν σε αυτούς με το παρατσούκλι “πρωτοπάνκ συγκρότημα”, εξακολούθησαν να είναι το ορόσημο για πολλά σύγχρονα κινήματα της ροκ, τα τελευταία 50 χρόνια».

Ο οργανισμός που είναι πίσω από τα Grammy ανακοίνωσε επίσης ότι θα εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Ένας χαιρετισμός από τα Grammy στους θρύλους της μουσικής».

Σε αυτό, θα είναι συγκεντρωμένοι φόροι τιμής από καλλιτέχνες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σε όσους έχει δοθεί το βραβείο για το σύνολο της προσφοράς τους.

Μεταξύ όσων έγραψαν για το βιβλίο είναι ο Eric Clapton, ο Elvis Costello, οι Red Hot Chili Peppers’ Flea, η Dolly Parton, η Patti Smith και άλλοι.

Πηγή: RollingStone

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις