Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Βρετανός σκηνοθέτης γνωστός για τις ταινίες «Άλιεν», «Blade Runner», «Ο Μονομάχος» και «Η Διάσωση» έχει πει ότι δεν θα σκηνοθετούσε ένα φιλμ με υπερήρωα. Μιλώντας στο «Digital Spy» o Ρίντλεϊ Σκοτ, 79 ετών, τόνισε ότι το συγκεκριμένο είδος ταινιών «δεν είναι αυτό που του αρέσει».

Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι απέρριψε διάφορες προτάσεις.«Δεν πιστεύω στο λεπτό αραχνοΰφαντο σκοινί της μη ρεαλιστικής κατάστασης του υπερήρωα» ανέφερε.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ είπε ότι το Blade Runner – η ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982 με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ- δεν είναι μόνον απολύτως ανόμοια με τις σημερινές ταινίες υπερηρώων, αλλά διαθέτει και στοιχεία τα οποία αυτές στερούνται.

Το «Blade Runner» είναι στην πραγματικότητα, ένα κόμικ, όταν το σκέφτεσαι» είπε ο σκηνοθέτης.

«Είναι μια σκοτεινή ιστορία αφηγημένη σε έναν φανταστικό κόσμο. Θα μπορούσε να βρίσκεται ο Μπάτμαν ή ο Σούπερμαν σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή την ατμόσφαιρα, με εξαίρεση ότι είχα μία απίστευτα καλή ιστορία, σε αντίθεση με τις ταινίες με καμία ιστορία!” υπογράμμισε.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος το 2003 ανακηρύχθηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία, εκτίμησε ότι «ο κινηματογράφος κατά κύριο λόγο είναι πολύ κακός».

Το σίκουελ του Blade Runner σκηνοθετημένο από τον Ντένις Βιλενέβ με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ αναμένεται να κυκλοφορήσει τη χρονιά που διανύουμε.

Ο Σκοτ, προς το παρόν, βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ταινία «Alien: The Covenant», συνέχεια του φιλμ «Προμηθέας» του 2013 και προοίμιο της ταινίας «Alien» του 1979.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις