Το δικό τους λιθαράκι για την επικράτηση της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θέλει να βάλει το βρετανικό ροκ συγκρότημα Coldplay, το οποίο σχεδιάζει να δώσει δύο συναυλίες στις 3 και 4 Νοεμβρίου στη Νεκρά Θάλασσα.

Όπως μετέδωσε το Κανάλι 2 του Ισραήλ, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του κόσμου θα δώσει δύο συναυλίες σε υπαίθριο χώρο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της συνύπαρξης των δύο λαών.

Η περιοχή, βόρεια της Νεκράς Θάλασσας είναι μέρος της Δυτικής Όχθης, μία περιοχή που έχει διατεθεί για μελλοντική χρήση στους Παλαιστίνιους, για την οποία όμως οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έχουν ιστορικούς δεσμούς και για το λόγο αυτό επί του παρόντος βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο ασφαλείας.

Κι άλλοι μουσικοί στο παρελθόν, όπως ο τραγουδιστής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, αλλά και ο Λέοναρντ Κόεν έχουν δώσει συναυλίες στο Ισραήλ, ελπίζοντας ότι η μουσική τους θα ενώσει τις δύο πλευρές.

Ο όγκος των δύο συναυλιών είναι μεγάλος, καθώς θα διατεθούν προς πώληση 50.000 εισιτήρια.

Οι φήμες για την εμφάνιση του συγκροτήματος ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο τραγουδιστής του, Κρις Μάρτιν επισκέφτηκε το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το συγκρότημα θα βρίσκεται στην περιοχή δύο εβδομάδες πριν τις συναυλίες, προκειμένου να γράψει ένα τραγούδι με την συμμετοχή Ισραηλινών και Παλαιστινίων καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις