Δέκα ανερχόμενα μουσικά ταλέντα της Ευρώπης θα λάβουν σήμερα το βράδυ το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Border Breakers» (EBBA) κατά τη διάρκεια τελετής στο Eurosonic Noorderslag φεστιβάλ στο Γκρίνινγκεν της Ολλανδίας.

Οι φετινοί νικητές προέρχονται από την Αυστρία, την Αλβανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία.

Κάθε χρόνο, τα εν λόγω βραβεία απονέμονται σε ανερχόμενους Ευρωπαίους καλλιτέχνες που έχουν αναγνωριστεί και εκτός των συνόρων των χωρών τους.

«Η Ευρώπη είναι γεμάτη με μουσικό ταλέντο, και αυτό το βραβείο -που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της ΕΕ- μας δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τη δημιουργικότητα και τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει τη μουσική στην ήπειρό μας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές του τρέχοντος έτους» δήλωσε ο Τιμπόρ Νάβρατσιτς, επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού.

Οι βραβευμένοι καλλιτέχνες εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των indie, pop, electro, dance, drumstep, folk rock και pop garage, ενώ στους προηγούμενους νικητές του βραβείου περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα καλλιτεχνών της Ευρώπης, όπως οι Adele, Aurora, Damien Rice ή Mumford and Sons.

Οι νικητές των EBBA επιλέγονται βάσει των πωλήσεων, της συχνότητας εκπομπής και των ψήφων από ραδιοφωνικούς σταθμούς και από διοργανωτές φεστιβάλ. Το βραβείο Public Choice, που θα παρουσιαστεί απόψε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να αναδείξει τη δική του επιλογή μέσω ενός διαδικτυακού διαγωνισμού.

Ο Βρετανός Jools Holland, τηλεοπτική προσωπικότητα και μουσικός, θα παρουσιάσει και πάλι φέτος την τελετή απονομής, η οποία θα μεταδοθεί μέσω διάφορων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις