Ο Δημήτρης Καραντζάς συναντά πάλι τη Βιρτζίνια Γουλφ στα «Κύματα», ένα έργο που αποτελεί ύμνο στη φιλία, σε μια παράσταση που απευθύνεται και σε εφηβικό κοινό. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, αυτή τη φορά στο θέατρο Σφενδόνη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου.

«Τα κύματα ήταν αγαπημένο μυθιστόρημα από τα χρόνια της εφηβείας μου» εξομολογείται ο Δημήτρης Καραντζάς, ένας από τους δημιουργούς της νέας γενιάς που έχει ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη σκηνική του γλώσσα.

«Η παράσταση, εστιάζοντας στο ρυθμό, τη μουσικότητα του λόγου και τη δραματουργία του ήχου, προσπαθεί από σπαράγματα να συνθέσει ένα τραγούδι, μια οικουμενική φωνή μέσα από την οποία, ανά τους αιώνες, οι άνθρωποι –περαστικοί- προσπαθούν να αντιληφθούν το μυστήριο της ζωής» δηλώνει.

Τα «Κύματα» αφηγούνται την ιστορία μιας παρέας φίλων, από την πρώτη μέρα του σχολείου έως τη δύση της ζωής τους. Έξι φίλοι που μεγαλώνουν με διαφορετικά όνειρα, διαφορετικούς στόχους, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ξαναπροσπαθούν, βιώνουν την απώλεια, ματώνουν και θριαμβεύουν άδοξα και ένδοξα.

Άλλοτε ακολουθώντας την «άμπωτη» και άλλοτε την «παλίρροια» του λόγου, το κείμενο μιλά για τη φιλία, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη ζωή που περνάει, την απώλεια, την αγωνία της ύπαρξης και της συνύπαρξης? ανησυχίες που όλες ξυπνούν με ορμή στην εφηβεία.

Η παράσταση βασίζεται σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Άρη Μπερλή.

Ερμηνεύουν οι:
Γιώργος Βουρδαμής, Ελίνα Ρίζου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρίνα Αργυρίδου, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Πιατά, Βαγγέλης Αμπατζής και Αινείας Τσαμάτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις