Οι Midnight Oil, η ροκ μπάντα από την Αυστραλία γνωστή για την ακτιβιστική δράση στην πολιτική και την οικολογία και για τις επιτυχίες τους τη δεκαετία του 1980, ξεκινούν την άνοιξη την πρώτη τους περιοδεία, μετά σχεδόν 20 χρόνια.

Η τουρνέ “Great Circle Tour”, διάρκειας 54 ημερών, θα αρχίσει στα μέσα Απριλίου και θα περιλαμβάνει 14 χώρες, ΗΠΑ, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Ο αρχηγός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Πίτερ Γκάρετ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης της Αυστραλίας την περίοδο 2007 – 2013, δήλωσε ότι οι Midnight Oil δεν θα διστάσουν να εκφράσουν την άποψή τους και άσκησε κριτική στον νέο Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

“Οι υγιείς δημοκρατίες μερικές φορές χρειάζεται να αντιδρούν κατά της τρέλας, της ασχήμιας, του εγωισμού και της ηλιθιότητας” είπε ο Πίτερ Γκάρετ. “Όλα αυτά υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία στον πρόεδρο Τραμπ” υποστήριξε ο αρχηγός των Midnight Oil, σύμφωνα με το Reuters.


Η μπάντα ανακοίνωσε επίσης, ότι ελπίζει να ηχογραφήσει και πάλι, νέα μουσική στο μέλλον και δήλωσε ότι σύντομα, θα κυκλοφορήσει τρεις νέες ειδικές εκδόσεις, μεταξύ άλλων και άλμπουμ τους σε βινύλιο, καθώς και ορισμένες σπάνιες ηχογραφήσεις.

Ανακοινώνοντας την περιοδεία ο Πίτερ Γκάρετ είπε ότι «αισθάνεται πολύ καλά». «Όταν έχεις μουσική καρδιά ποτέ δεν σταματά να χτυπά, ακόμα κι αν κάνεις άλλα πράγματα κάποια στιγμή» τόνισε. Η μπάντα ξεκίνησε τις πρόβες εδώ και πέντε εβδομάδες, ανέφερε ο Γκάρετ και δήλωσε ότι η χημεία ήταν εμφανής από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν να παίζουν, αναφέρεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα news.com.au.

Οι μεγάλες επιτυχίες του συγκρότηματος το 1980-1990, όπως τα Short Memory, US Forces, Beds Are Burning και Redneck Wonderland είχαν έντονο το στοιχείο της πολιτικής διαμαρτυρίας.

“Ένα από τα πράγματα που με εκπλήσσει είναι ότι επέστρεψα και άρχισα να τραγουδώ αυτά τα τραγούδια ξανά και κοιτώ τι είχε γραφτεί. Μερικές φορές είναι εξαιρετικά θλιβερό επειδή σκέφτεσαι ότι δεν έχει σημειωθεί και πολύ μεγάλη πρόοδος” υπογράμμισε ο αρχηγός του συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις