Οι εκδηλώσεις για το διάσημο καρναβάλι της Βραζιλίας ξεκίνησαν και οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζονται να παραδώσουν το κλειδί της πόλης στο «βασιλιά Μόμο», τον κατά παράδοση επικεφαλής της μεγάλης γιορτής.

Παρά την ύφεση και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αστυνομικών, που ενέτειναν τις ανησυχίες για την ασφάλεια τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες κατέκλυσαν το Ρίο ενόψει της έναρξης του πενθήμερου φεστιβάλ, το οποίο οι αρχές της πόλης αναμένουν να προσελκύσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες και να φέρει στην τοπική οικονομία έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το περίφημο φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κόσμος πλημμυρίζει τις συνοικίες για να γιορτάσει, ενώ κορυφώνεται με τις παρελάσεις στην ομώνυμη λεωφόρο στο Ρίο, λαμβάνει φέτος χώρα, σε μια χρονική περίοδο όπου η Βραζιλία επιχειρεί να ανακάμψει από την την χειρότερη στα χρονικά ύφεση, που πλήττει την οικονομία εδώ και 2 χρόνια με φόντο την πολιτική αστάθεια που οδήγησε πέρυσι στην αποπομπή της προέδρου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της αστυνομίας στο Ρίο και στην πολιτεία Εσπιρίτο Σάντο, νωρίτερα αυτόν το μήνα πυροδότησαν τους φόβους για αύξηση της εγκληματικότητας κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού. Η απεργία στο Εσπιρίτο Σάντο, που έληξε την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε σε μια αύξηση των φόνων, των ληστειών και των επιθέσεων.

Ωστόσο η κατάσταση έδειξε να εξομαλύνεται στο Ρίο και τα πάρτι στους δρόμους της πρωτεύουσας ενόψει του Καρναβαλιού διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα. Με το αλκοόλ να ρέει άφθονο ορισμένα γραφεία και καταστήματα, υπό το φόβο λεηλασιών, ασφάλισαν τα παράθυρα και τις πόρτες.

Το διάσημο καρναβάλι αναμένεται να ρίξει αυλαία την επόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις