Ένας υπερσυντηρητικός ρώσος βουλευτής έκανε σήμερα έκκληση προς το υπουργείο Πολιτισμού να ελέγξει μια ταινία του Ντίσνεϊ που πρόκειται να κυκλοφορήσει για πιθανές παραβάσεις ενός νόμου που απαγορεύει την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα”.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, την οποία είδε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ χαρακτηρίζει την “Πεντάμορφη και το Τέρας” “ωμή, ξεδιάντροπη προπαγάνδα αμαρτίας και διεστραμμένων (-)ουαλικών σχέσεων”.

Ο Μπιλ Κόντον, ο σκηνοθέτης της ταινίας που πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Ρωσία στις 16 Μαρτίου, έχει αποκαλύψει ότι η ταινία θα περιέχει το “πρώτο αποκλειστικά γκέι πλάνο” ταινίας Ντίσνεϊ.

Ο Μιλόνοφ κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να πραγματοποιήσει ειδική προβολή της ταινίας πριν από την πρεμιέρα και να “λάβει μέτρα για την πλήρη απαγόρευση της προβολής αυτής της ταινίας” αν εντοπίσει “στοιχεία ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας”.

Η εταιρεία Walt Disney Ρωσίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Ο Μιλόνοφ εξελέγη βουλευτής με το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία τον περασμένο χρόνο κι υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ρωσικού νόμου που απαγορεύει την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα” τον οποίο υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2013.

Ο νόμος, ο οποίος είχε προκαλέσει την διεθνή καταδίκη, απαγορεύει την διανομή πληροφοριών που θα προσελκύσουν άτομα κάτω των 18 ετών σε “μη παραδοσιακές (-)ουαλικές σχέσεις”–κάτι που χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για να απαγορευτούν οι εκδηλώσεις gay pride.

Γνωστός για τις υπερσυντηρητικές του απόψεις περί ηθικής, ο Μιλόνοφ έχει επιτεθεί σε διάφορους στόχους– από το Facebook μέχρι τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision– και έχει ζητήσει τη δημιουργία ενός αστυνομικού σώματος ηθικής που θα επιβάλλει πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τις “παραδοσιακές αξίες”.

Η Ρωσία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1993 και μόλις το 1999 ήρε τον χαρακτηρισμό της ψυχικής νόσου που της προσήπτε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις