Τη νέα ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» θα παρουσιάζει από την Τρίτη, 21 Μαρτίου, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η παράσταση, η οποία παρακολουθεί τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψει τους θεατές από τη Ζώνη των Αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Κάιπερ στις εσχατιές του ηλιακού συστήματός μας.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα σχετικά με την απαρχή του ηλιακού συστήματός μας, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

Η επίσημη παρουσίαση της πλανηταριακής παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου με δύο προβολές (18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου και προτείνεται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις