Η καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, παρουσιάζουν το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

Τέσσερις οντότητες με εξωγήινη νοημοσύνη, ο Άγγελος, η Eιρήνη, η Αγάπη και ο Πάρης, έρχονται στη Γη για να αποκαλύψουν αλήθειες του σύμπαντος, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη δύναμη της ψυχής που εξυψώνει τον άνθρωπο. Tο σκηνικό στήνεται σε ένα λογιστικό γραφείο στον εξωπλανήτη Άρπα Γη.

Οι κυβερνήτες του πλανήτη ήσαν επιστήμονες που οραματίζονταν ένα φωτεινό μέλλον, όμως τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή, όταν έφτασαν κάποια όντα από τη Σελήνη και πήραν τον νόμο της φυσικής Ε=mc2 για να τον εφαρμόσουν στην πολιτική.

Η παράσταση έχει διπλό στόχο:
Αφενός, ο θεατής να μάθει περισσότερα πράγματα για τη Φυσική και την Αστρονομία που θα παρουσιαστούν με τη μέθοδο επαυξημένης πραγματικότητας Projection Mapping (χαρτογραφημένη προβολή) και με τη χρήση προηγμένων γραφικών κινηματογραφικής ποιότητας. Αφετέρου, να κατανοήσει τη σύνδεση του ανθρώπου με το σύμπαν και να αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος του θαύματος της ζωής.

Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Τσαρούχα και της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Τουλιάτος, Τζέημς Κωνσταντινίδης, Κατερίνα Μπουζάνη, Γιάννης Χαντέλης και Σωτηρία Χρυσικοπούλου.

Με αφορμή το έργο, πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα κάνουν εισαγωγές με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο), τα Σάββατα (ώρα 18:15) και έχει διάρκεια 75 λεπτά (τιμές εισιτηρίων 12 ευρώ γενική είσοδος και 8 ευρώ παιδικό).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις