Καινούργιο ντοκιμαντέρ για τη ροκ σκηνή γύρισε ο φωτογράφος-θρύλος Μικ Ροκ. Το «Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock» είναι ήδη στις αίθουσες, από τις 7 Απριλίου.

Σε αυτό, πολλά πλάνα που βλέπουμε για πρώτη φορά, ηχογραφήσεις που ξεθάφτηκαν (κι αυτές για πρώτη φορά) κάποιων από τους πιο διάσημους σταρ του ροκ, όπως οι Ντέιβιντ Μπόουι, Κουήν, Λου Ριντ, Ίγκι Ποπ, Σιντ Μπάρετ (ο ιδρυτής των Πινκ Φλόιντ).

Το Rolling Stone δίνει τη δυνατότητα να δούμε πλάνα από έναν χαρούμενο Ντέιβιντ Μπόουι και τα μέλη του συγκροτήματος «The Spiders of Mars» στο καμαρίνι τους. Στο βιντεοκλίπ μιλά κι ο ίδιος.

«Δεν νομίζω ότι με αισθάνθηκαν ξένο. Ήμουν κομμάτι της δομής. Ήμουν διάσημος και νομίζω ότι τα ήξεραν όλα αυτά. ‘Αρα ήμουν, για την περίπτωση εκείνη τη στιγμή, ένας φυσικός, οργανικός Γιόζεφ Γκέμπελς. Και ήμουν αρκετά φθηνός» λέει με μια δόση αυτοσαρκασμού.

Σε παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει ο Μικ Ροκ στο περιοδικό (Σεπτέμβριος 2015) είχε αναφερθεί επί μακρόν στη συνεργασία του με τον Μπόουι, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μουσικού: «Μαζί μου, ήταν πολύ ανοιχτός και χαλαρός. Ήταν κατά ένα τρόπο φυσιολογικό, εκείνους τους καιρούς. Δεν έλεγε “μη κλικάρεις εδώ, μη κλικάρεις εκεί”. Ήταν μια πολύ θετική και ενθαρρυντική προσωπικότητα. Δεν ήταν κλειστός, ήταν πολύ ανοιχτός. Ήθελε να τραβήξω τις φωτογραφίες.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ