Η Wonder Woman δίνει μάχη στην… Καμάρα τη στιγμή που ο Μίκυ Μάους, ο Ντόναλντ και ο Γκούφυ ποζάρουν αυτάρεσκα μπροστά στον Λευκό Πύργο όπου παραδίπλα, ο Κόρτο Μαλτέζε απολαμβάνει αμέριμνος το τσιγάρο του!

Συνωστισμός χάρτινων χαρακτήρων παρατηρείται το τριήμερο από 5 έως 7 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση του τρίτου φεστιβάλ κόμικ, στο οποίο θα δώσουν το “παρών” περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι δημιουργοί.

Το “The Comic Con 3″ θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Γ’ και Αποθήκη 1 του λιμανιού όπως και στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο.

Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται ο σχεδιαστής του Λούκι Λουκ τα τελευταία 14 χρόνια Hervé Darmenton (Achdé), ο Dave McKean, ο οποίος έχει σχεδιάσει μερικά από τα σημαντικότερα κόμικς όλων των εποχών, όπως τα “Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth”, ο παγκοσμίου φήμης illustrator Cristian Cordella, ο ελληνικής καταγωγής γάλλος σχεδιαστής Nicolas Keramidas και ο storyboard artist της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones” William Simpson.

Επίσης, η σχεδιάστρια του εφηβικού κόμικ “Witch” Giada Perissinotto θα πραγματοποιήσειτο προσεχές Σάββατο 6 Μαϊου ειδικό σεμινάριο αποκλειστικά για τα παιδιά, όπου θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους για τα μυστικά της τέχνης της και η φημισμένη πολωνή cosplayer Shappi θα δείξει τον τρόπο εργασίας της και τις νέες στολές που δημιούργησε αποκλειστικά για τους επισκέπτες του “The Comic Con 3”.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και παράλληλο κινηματογραφικό φεστιβάλ animation με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα περιλαμβάνει 7 ταινίες του είδους, σε προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Νατάσα Καραθάνου (ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις