Η Μίστι Κόπλαντ ήταν η πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα που έγινε πρίμα μπαλαρίνα του American Ballet Theatre. Τώρα με τη βοήθεια του NYC Dance Project ξαναδημιουργεί τους διάσημους πίνακες του Έντγκαρ Ντεγκά με τις μπαλαρίνες, μέσα από φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστεί. Το έργο της θα εκτεθεί το επόμενο διάστημα στην έκθεση «Έντγκαρ Ντεγκά: Μια παράξενη ομορφιά» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

«Όταν μας πλησίασαν για να φωτογραφίσουμε τη Μίστι για το Χάρπερς Μπαζάρ, σαν να είναι σε πίνακα του Ντεγκά, δεχθήκαμε την πρόκληση και πιστέψαμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια δήλωση έξω από τα καθιερωμένα όρια», δήλωσε η Ντέμπορα Όρι από το NYC Dance Project, σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον να είμαι σε ένα γύρισμα και να μην έχω την ελευθερία απλά να δημιουργήσω, όπως συνήθως κάνω με το σώμα μου», δήλωσε η πρίμα μπαλαρίνα σε συνέντευξη της.

«Το να προσπαθήσεις να ξανακάνεις αυτό που έκανε ο Ντεγκά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Είναι πραγματικά φανταστικό να παρατηρείς όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες αλλά επίσης είναι απίστευτο το πώς σου επιτρέπει να αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάποια κίνηση», προσέθεσε η διάσημη χορεύτρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις