Αυτονομημένες, για πρώτη φορά, από την Art Athina παρουσιάζονται εφέτος οι συνεργατικές πλατφόρμες τέχνης Platforms Project, από τις 20 έως τις 25 Μαΐου, στο Κέντρο Τεχνών (Χαρίλαου Τρικούπη 121).

Νέοι καλλιτέχνες, από δεκεαπτά χώρες, δημιουργούν σε ομάδες, αναζητώντας από κοινού λύσεις σε θέματα εικαστικά, προκειμένου να παρουσιάσουν έργα και πρότζεκτ εναλλακτικής τέχνης που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού. Με αυτό το σκεπτικό, ξεκίνησε την πρώτη, πριν πέντε χρόνια, και συνεχίζει στην πέμπτη διοργάνωση ενός δικτύου από πλατφόρμες η επιμελήτρια του Platforms Project ‘Αρτεμις Ποταμιάνου.

«Η φετινή έκδοση του Platforms Project είναι αφιερωμένη κυρίως στις συνεργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήδη τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από παρουσιαζόμενες πλατφόρμες, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες αλλά και πλατφόρμες από μέρη που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Η δυνατότητα μας εφέτος- χρονική και χωροταξική- ήταν αντί των εγκαταστάσεων της Art Athina να παρέχουμε τις αίθουσες ενός εξαώροφου κτίριου.Εδώ συνεργάστηκαν οι ομάδες και παρουσιάζουν μικρότερα πρότζεκτ σαν μινι εκθέσεις» λέει η ‘Αρτεμις Ποταμιάνου και προσκαλεί το κοινό.

Παρουσιάζονται δημιουργίες από 650 καλλιτέχνες της εναλλακτικής σκηνής που συνεργάστηκαν σε 41 πλατφόρμες. Προέρχονται από την Ελβετία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά, Ιράν, Ιταλία.

Την έκθεση, πλαισιώνουν ομιλίες, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες. Παράλληλα και στον ίδιο χώρο, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς) πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Οι θεσμικές συνθήκες, το κοινωνικό και το οικονομικό πλαίσιο εργασίας και συμμετοχής στην εικαστική ζωή των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα σήμερα».

Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η ‘Αρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις