Mind the Fact Festival, Μαντάμα Μπατερφλάι, Dissonart Ensemble, τέχνη, θέατρο, μουσική, διαλέξεις, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις, εκδηλώσεις, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, την εβδομάδα 26 Mαΐου – 1 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

MIND THE FACT ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το mind the fact, το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας, έρχεται από τις 26 έως τις 29 Μαΐου και μας φέρνει σε επαφή με αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας. Θεατρικές παραστάσεις, performances, προβολές και εκθέσεις θα πλημμυρίσουν διαφορετικές γωνιές της πόλης της Αθήνας με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν είναι πάντα και δεδομένα ορατοί. Καθημερινά: 09:00 με 22:00. H είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. +30 6981 802544 ή ηλεκτρονικά στο: [email protected] Για τις παραστάσεις το Θέατρο Τέχνης, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ταμείο του θεάτρου, στο τηλ. +30 210 3228706.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ GRACIELA PARASKEVAIDIS ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ DISSONART ENSEMBLE ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Μια εξερεύνηση στα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής προτείνουν στο κοινό τα μέλη του dissonArt Ensemble για τη συναυλία τους στο Μέγαρο, στο πλαίσιο των παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων της documenta 14. Αυτή τη βραδιά (ώρα 20:30), στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, οι μουσικοί του γνωστού συνόλου από τη Θεσσαλονίκη που ειδικεύεται στην παρουσίαση έργων της μουσικής πρωτοπορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα ανιχνεύσουν τις συνάφειες ανάμεσα στις συνθέσεις της Graciela Paraskevaídis και του Iάννη Ξενάκη. Μάλιστα, η ελληνικής καταγωγής Paraskevaídis υπήρξε μαθήτρια του Ξενάκη και θεωρείται εξέχουσα συνθέτρια του καιρού μας, αναγνωρισμένη διεθνώς ως γνήσια εκπρόσωπος της λατινοαμερικανικής μουσικής πρωτοπορίας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Εισιτήρια: 10Euro, 15Euro, 4Euro (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6Euro (65+, πολύτεκνοι).

ARTÉFACTS ENSEMBLE & URBANDIG PROJECT ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
Η γειτονιά του Ν. Κόσμου γίνεται σημείο εκκίνησης μιας μουσικής διαδρομής από την ομάδα «Όχι Παίζουμε» και το μουσικό σύνολο ARTéfacts. Πεδίο εντατικής έρευνας και καλλιτεχνικής δράσης της ομάδας “Όχι Παίζουμε” και του UrbanDig Project, “το Δουργούτι” (όπως ήταν παλαιότερα η ονομασία της γειτονιάς του Νέου Κόσμου) αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια το αντικείμενο μιας αισθητικής, ιστορικής και αισθητηριακής χαρτογράφησης, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ενός ζωντανού και πλούσιου πολιτισμικού αρχείου. Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109 , Ν. Κόσμος , Τηλέφωνο: 2130178000. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 5 έως 12 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΤΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2017

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 ξεκινά και μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τις νέες παραγωγές του, που θα διαρκέσουν σχεδόν δύο μήνες, αλλά και να αποχαιρετίσουμε το Bob Theatre Festival και το Sound Acts Festival που ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις τους. Το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 23.00 στην Πειραιώς 260, μαζί με τους Dj του Βest 92,6. Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΟΜΕΣ INDEX | ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Το Σάββατο 27 Μαΐου, το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί τη νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων σε ένα μαραθώνιο διάλογο με τη διεθνή αρχιτεκτονική, στο πλαίσιο της 4ης διοργάνωσης της Ημερίδας “Αφετηρίες”. Η διοργάνωση είναι μια παραγωγή του αρχιτεκτονικού περιοδικού ΔΟΜΕΣ και της διαδικτυακής βιβλιοθήκης έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX -www.domesindex.com. Στην Hμερίδα “Αφετηρίες”, που ολοκληρώνει και τον 1ο κύκλο των αντίστοιχων διοργανώσεων, 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων θέτουν στο επίκεντρο της δικής τους έμπνευσης και εξέλιξης, έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων όπως, μεταξύ άλλων, των Ικτίνου και Καλλικράτη, Andrea Palladio, Le Corbusier, Eduardo Souto de Moura, Jean Nouvel, και Γιάννη Λιάπη. Ταυτόχρονα, 10 καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου, σχολιάζουν. Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138). Ώρα Έναρξης: 09.30. Είσοδος Ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

“ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ” ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΑΛΜΠΥ ΣΤΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Το έργο «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ ‘Αλμπυ, έλκει την καταγωγή του από τον πατέρα της σύγχρονης δραματουργίας Ερρίκο Ίψεν (περί ζωτικού ψεύδους) και ακόμα περισσότερο από τον αναρχικό του θεάτρου Αύγουστο Στρίνμπεργκ (Ο Χορός του Θανάτου). Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.Παρακολουθούμε την συνάντηση του Τζωρτζ και της Μάρθας στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ, η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.Παίζουν : ‘Ακις Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση. Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13, Κεραμεικός, τηλ. 2105237297. Εισιτήρια: 7,00 – 14,00 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ «ΙΡΙΔΑ»

Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) υποδέχεται τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη σε ένα αφιέρωμα στη δουλειά του και μία ομιλία του με θέμα «Πώς να κάνεις κινηματογράφο: από diy, μέχρι και το επίπεδο ευρωπαϊκής συμπαραγωγής». Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνευστούν οι νέοι κινηματογραφόφιλοι και να βρουν κίνητρο για ενεργή ενασχόληση με τον κινηματογράφο, χωρίς η εκδήλωση να χάνει το ενδιαφέρον της και για τους πιο έμπειρους. Το θέμα της συζήτησης έχει επιλεχτεί απ’ τον ίδιο το σκηνοθέτη σε σχέση και με το εκπαιδευτικό έργο του Κινηματογραφικού Τομέα. Στο κινηματοθέατρο «Ίρις», Ακαδημίας 55 και Ιπποκράτους 15, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

“ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΛΙΟΙ”- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Στο πλαίσιο τoυ εορτασμού της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο υποδέχεται την ομάδα μουσικής του Πολιτιστικού Στεκιού του Θεραπευτικού Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο “Δρόμοι Παλιοί”. Νομισματικό Μουσείο: Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον, Τηλέφωνο: 2103612519, 2103612190. Στις 20:30.Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ “Η ΝΑΐΦ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Η ναΐφ τέχνη, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία αυθόρμητη τεχνική, που ξεχωρίζει για την απλοϊκότητα και τη φυσικότητά της, παρουσιάζεται στην έκθεση «Η Ναΐφ Τέχνη στην Ελλάδα», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από 28 Μαΐου έως 24 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”. Το κοινό που θα επισκεφτεί την έκθεση θα έχει την ευκαιρία να δει 50 περίπου έργα Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών, τα οποία προέρχονται από τη Συλλογή των Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή. Το θέμα τους εστιάζεται στην ελληνική ιστορία και παράδοση, τη μυθολογία, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, απεικονίζοντας στιγμιότυπα από τη ζωή στην ύπαιθρο και την πόλη. Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Α. Χατζημιχάλη: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, Τηλέφωνο: 2103243972. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ

Μια εκδήλωση για τον Ανδρέα Εμπειρίκο, στα πλαίσια του αφιερώματος «Ελληνες δημιουργοί εμπνευσμένοι από την Οκτωβριανή Επανάσταση» από τις Εκδόσεις ‘Αγρα και τη NEW STAR. Θα μιλήσουν οι: Λεωνίδας Εμπειρίκος (ιστορικός και διαχειριστής του αρχείου Ανδρέα Εμπειρίκου), Σταύρος Πετσόπουλος (εκδότης έργων Ανδρέα Εμπειρίκου -Εκδόσεις ‘Αγρα) και Βελισσάριος Κοσσυβάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής NEW STAR). Θα ακολουθήσουν οι προβολές: «Εποχές και συγγραφείς – Ανδρέας Εμπειρίκος» του Τάσου Ψαρρά/«Η ποίηση του Ανδρέα Εμπειρίκου» του Κώστα Σφήκα. ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstar art cinema ( Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας, Τηλ.210 8220008: 210 8220023). Είσοδος ελεύθερη.
ΜΟΥΣΙΚΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ” ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Για μια μοναδική βραδιά, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια της παλιάς Αθήνας σε μία συναυλία γεμάτη νοσταλγία, ρομαντισμό και έρωτα. Τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη και Νίκου Γούναρη θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Τάνια Τρύπη και Παναγιώτης Πετράκης, η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη, ο τραγουδιστές Μπάμπης Τσέρτος, Πένυ Μπαλτατζή, Χρυσούλα Στεφανάκη, Ζωή Παπαδοπούλου, Θάνος Πολύδωρας και Stereo Soul, ο βιρτουόζος του κλαρίνου, Θανάσης Βασιλόπουλος και η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα. Συμμετέχουν:ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο Δαυίδ Ναχμίας στο πιάνο, η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τον μαέστρο Γιώργο Τσιλιμπάρη, η Μεικτή χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και το Χορευτικό “Αττικό Κέντρο Χορού”. Παρουσίαση: Παναγιώτης Πετράκης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Μαλισσόβας. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και τα έσοδα της θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Γ.Ο.Ν.Κ. “Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι”. Κολέγιο Αθηνών: Στέφανου Δέλτα 15, Ψυχικό, τηλέφωνο: 2106798100. Στις 20:30. Εισιτήρια: 30Euro, 25Euro, 20Euro.

ΣΙΝΕΜΑ

Η ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΑΣΤΟΡ

Στην όγδοη και τελευταία για φέτος διαδρομή της στην Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά, η ΕΣΠΕΚ μοιράζεται με τους συνοδοιπόρους της τέσσερις ιστορίες έρωτα, βίας και προδοσίας, όπως τις διηγήθηκαν οι Κώστας Μανουσάκης, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Νικολαϊδης. Θα προβληθούν οι ταινίες: «Προδοσία» του Κώστα Μανουσάκη (18.30), «Ουρανός» του Τάκη Κανελλόπουλου (20.30), «Εκδρομή» του Τάκη Κανελλόπουλου (22.15), Singapore Sling του Νίκου Νικαλαϊδη (00.30). Μετά την προβολή θ΄ ακολουθήσει στο φουαγιέ ένα party τέλους σεζόν από τον Felizol & τους φίλους του. ‘Αστορ: Σταδίου 28 (είσοδος από τη στοά Κοραή), τηλέφωνο: 2103211950. Εισιτήρια: 5Euro ανά προβολή | 7Euro ημερήσιο εισιτήριο.

ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ISTANBUL DAN MEKTUP ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Συναυλία με το μουσικό σχήμα “İstanbul’dan Mektup”, που αποτελείται από Τούρκους και Έλληνες μουσικούς, καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ “87 Dakika” του İlkay Yıldız, διοργανώνει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας, την Τρίτη 30 Μαΐου στις 19:00 στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138). Θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η διεξαγωγή του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της ελληνικής ομάδας Λαίλαπας με την τουρκική Karşıyaka. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου 1930 αλλά διήρκησε μόλις 3 λεπτά, καθώς αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. 87 χρόνια μετά, το 2014 οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά για να παίξουν τα υπολειπόμενα 87 λεπτά. Το ντοκιμαντέρ “87 Dakika” περιγράφει αυτό το γεγονός, αναδεικνύοντας τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δυο χωρών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210.7233133 ή 2155605210 – 2155605229.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ συμμετέχει στον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΠΑ με ένα τριήμερο εκδηλώσεων με συναυλίες φοιτητών στο πλαίσιο του Μουσικού Μάη 2017. Από την Τρίτη 30 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου έξι διαφορετικές μουσικές συναυλίες, από την κλασική ως τη σύγχρονη μουσική και από την παραδοσιακή ως τη μοντέρνα και τη τζαζ, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα), στους πρόποδες της Ακρόπολης. Παραγωγή: Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, ΤΜΣ, ΕΚΠΑ. Ώρες: 19:00, 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ

ΟΠΕΡΑ

“ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΤΕΡΦΛΑΙ” ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι συγκινεί διαχρονικά και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του Τζάκομο Πουτσίνι. Η μεγαλειώδης παραγωγή, σε σκηνοθεσία του Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε ‘Ανα, επιστρέφει για πέντε παραστάσεις, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Η υπόθεση της όπερας αφορά το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από τη Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί στον Πίνκερτον, αλλά στη συνέχεια αυτοκτονεί. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) : Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη. Στις 21:00. Εισιτήρια: Euro25, Euro45, Euro55, Euro60, Euro85, Euro100. Φοιτητικό, παιδικό: Euro15.

ΜΟΥΣΙΚΗ

H ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥARTΕΤΟ ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ

H Λίνα Νικολακοπούλου παρουσιάζει το ΚουARTέτο στο πρόγραμμα “εν τη ρύμη των ήχων”. Tέσσερις δεξιοτέχνες μουσικοί, γνωστοί από τις πολλές και σημαντικές συνεργασίες τους, ενώνουν τις μουσικές τους αγωνίες, εμπειρίες και επιθυμίες δημιουργώντας το ΚουARTέτο. Ένα μουσικό πρόγραμμα με συνθέσεις των Astor Piazzolla, Richard Galliano, Nicola Piovani, Loui Bacallov, Mάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη κ.ά. Συνθέσεις που πραγματεύονται την αγάπη, τον έρωτα, το θάνατο και το μυστήριο γεννώντας εικόνες “εν τη ρύμη των ήχων” στην μουσική σκηνή Σφίγγα. Το ΚουARTέτο αποτελούν οι: Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Βασιλική Μαζαράκη (βιολί), Κώστας Παπακωστόπουλος (κιθάρα) και Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο). Επιμέλεια προγράμματος – ενορχήστρωση: Βασίλης Δρογκάρης. Μουσική Σκηνή “Σφίγγα” : Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Εξάρχεια, τηλέφωνο: 2114096149, 6987844845. Στις 21:00. Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12Euro με μπύρα ή κρασί.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

«ΟΛΟΣ Ο ΣΑΙΞΠΗΡ Σ’ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Μέσα σε εννιά μέρες, οι ερμηνευτές της Forced Entertainment δημιουργούν συμπυκνωμένες εκδοχές όλων των έργων του Σαίξπηρ, το ένα μετά το άλλο, μέσα από 36 μικρογραφίες έργων του, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα τα οποία υποκαθιστούν τους χαρακτήρες. Η δράση εκτυλίσσεται στην επιφάνεια ενός τραπεζιού, μια θεατρική σκηνή ενός μέτρου όπου τα έργα ζωντανεύουν σε μορφή μινιατούρας μέσα από απλές, χειροποίητες μαριονέτες. Από 1 έως 9 Ιουνίου, ώρες: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00. Κτίριο Β : Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. Εισιτήρια: 8Euro η μία παράσταση, 15Euro οι δύο παραστάσεις, 20Euro οι τρεις παραστάσεις, 25Euro οι τέσσερις παραστάσεις και από πέντε παραστάσεις και πάνω όλες 5Euro η παράσταση.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΡΟΖΕΦΕΛΝΤ “ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ” ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Ο Γερμανός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Γιούλιαν Ρόζεφελντ δημιουργεί μια κινηματογραφική εγκατάσταση με θέμα τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία. Το «Μανιφέστο» είναι το πιο πρόσφατο έργο του, το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της ‘Ααρχους 2017 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στη Δανία. Δεκατρείς γιγαντοοθόνες προβάλλουν 13 βίντεο, εμπνευσμένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα (Φουτουρισμό, Νταντά, Fluxus, Σουπρεματισμό, Καταστασιακούς, Δόγμα 95 κ.ά.), αλλά και από ανεξάρτητους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, χορευτές, κινηματογραφιστές. Σε όλα τα βίντεο πρωταγωνιστεί η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός Κέητ Μπλάνσετ, ενσαρκώνοντας μοναδικά δεκατρείς διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία κουκλοπαίχτρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Κτίριο Α: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. Καθημερινά: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΑΛΛΙΩΣ”

Το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας ζωντανεύει από τον Ιούνιο και γίνεται και πάλι προσιτό στη δημιουργία και τις τέχνες. Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καλούν τους πολίτες να «Ζήσουν τον Κήπο Αλλιώς». Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την 1η έως τις 30 Ιουνίου με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στον Εθνικό Κήπο, θα γεμίσει όλες τις μέρες του πρώτου μήνα του καλοκαιριού με εργαστήρια, γυμναστική, yoga, pilates, μουσική, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, παιχνίδια και κρυμμένους θησαυρούς για όλους.Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6) και να ζήσουν το ρομαντισμό μέσα από το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8 -11/6). Καθημερινά: 09:00 με 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις