Ο εκ των επιμελητών της έκθεσης documenta 14 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Βέλγος Ντίτερ Ρόελστρατ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Morgen, δηλώνει μεταξύ άλλων πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες περί πατερναλισμού και αποικιοκρατίας που προσάπτονται στους διοργανωτές της έκθεσης.

Συγκεκριμένα κάνοντας ειδική μνεία σε σχετικές αιτιάσεις από την πλευρά του τέως υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, κάνει λόγο για «παρερμηνεία του νοήματος της έκθεσης».

Επισημαίνει ειδικότερα πως «το να δουλέψει κανείς στην Ελλάδα υπήρξε απίστευτα δυναμικό και έδωσε πολλή τροφή για έμπνευση, αλλά ταυτόχρονα προϋπέθετε καθημερινό αγώνα», ενώ παραδέχεται πως «υπήρξε κάπως αυτοκτονικό να φέρει κανείς ένα κολοσσιαίο γερμανικό καλλιτεχνικό ινστιτούτο στην Ελλάδα την περίοδο που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η αναμέτρηση Μέρκελ-Τσίπρα».

«Πράγματι συναντήσαμε πολλές αντιδράσεις, αλλά δεν δέχομαι την κριτική ότι ήμασταν πατερναλιστικοί, καθώς οι συνάδελφοί μου έζησαν εκεί δύο και τρία χρόνια, μια θυσία δηλαδή που κανείς άλλος επιμελητής δεν κάνει για καμία έκθεση», συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις