Οι Appalachian Cobra Worshipers μετά από μια σειρά συναυλιών σε απρόσμενα μέρη, φέρνουν τη folk americana στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Από τα σπίτια φίλων και αγνώστων οι Appalachian Cobra Workshipers στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 30 Ιουνίου όπου θα παίξουν φολκ των Απαλαχίων ή, αλλιώς, folk americana, όπως έγινε γνωστό το είδος τη δεκαετία του 1990. Λατρεύουν να ζωντανεύουν παλιά παραδοσιακά αμερικάνικα τραγούδια, αλλά δημιουργούν και δικές τους συνθέσεις στο ίδιο πνεύμα.

Συνήθως, παίζουν μουσική σε απρόσμενα μέρη, όπως σε πιτσαρίες, μεζεδοπωλεία, δισκάδικα, παγκάκια, μπαρ, αλλά και σε μικρούς και μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Το συγκρότημα, που σχηματίστηκε το 2011 από μέλη των Illegal Operation, αποτελείται από τον Μανώλη Αγγελάκη (φωνή, κιθάρες, μαντόλα), τον Στάθη Ιωάννου (μπάντζο, κιθάρες, φωνητικά), τον Μάριο Σαρακηνό (κρουστά) και τον Γιώργο Τσαλκίδη (κοντραμπάσο, φωνητικά).

Η ιδέα για το πρότζεκτ ξεκίνησε από τις εμφανίσεις τους σε ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή σε σπίτια ανθρώπων, φίλων της μουσικής τους, που άλλοτε τους γνώριζαν προσωπικά και άλλοτε ήταν άγνωστοι στο συγκρότημα. Η μόνη υποχρέωση του οικοδεσπότη είναι να φροντίζει για τους μεζέδες και τα ποτά, καθώς και για το κοινό. Να προσκαλεί δηλαδή κοντινά του πρόσωπα μαζί με τους φαν του συγκροτήματος.

Με αυτό τον τρόπο, ετερόκλητοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα μουσικό είδος που δεν θα άκουγαν διαφορετικά και να δημιουργήσουν φιλίες μέσα από τη μουσική.

Σε συνεργασία με τη Στέγη, αφού καθ’ όλη τη χρονιά επιχείρησαν κάτι ανάλογο και επισκέφτηκαν αρκετά σπίτια Φίλων της Στέγης, ολοκληρώνουν τη σειρά με μια συναυλία στη Μικρή Σκηνή.

Μουσικοί: Μανώλης Αγγελάκης, Στάθης Ιωάννου, Μάριος Σαρακηνός, Γιώργος Τσαλκίδης

Διαβάστε περισσότερα


Οι Appalachian Cobra Worshipers έχουν ανοίξει τις συναυλίες καλλιτεχνών, όπως οι Dead Brothers και ο C.W. Stoneking.

Το όνομά τους είναι μια αναφορά στα Απαλάχια όρη αλλά και σε μια χριστιανική αίρεση της περιοχής, η οποία έχει ως μέρος του τελετουργικού της το χειρισμό δηλητηριωδών φιδιών.

Το πρώτο τους άλμπουμ ηχογραφήθηκε ζωντανά, με παρουσία κοινού, και κυκλοφόρησε το 2016 σε 200 αντίτυπα λευκού βινυλίου από την Inner Ear. Έχει τίτλο το όνομα του συγκροτήματος.

Από τους πιο γνωστούς μουσικούς και συγκροτήματα που παίζουν σήμερα americana, είναι ο Neil Young, οι Neutral Milk Hotel, η Neko Case, ο Kurt Vile, η Emmylou Harris, ο Beck, ο Bob Dylan, η Lucinda Williams κ.ά.

Σύμφωνα με την Americana Music Association, η americana είναι «σύγχρονη μουσική που ενσωματώνει στοιχεία από διάφορα είδη της αμερικανικής παραδοσιακής μουσικής, όπως η φολκ, τα μπλουζ, η κάντρι, αλλά και το rock’n’roll, το rhythm’n’blues και το bluegrass. Το αποτέλεσμα είναι ένας παραδοσιακός στη βάση του ήχος, που όμως απομακρύνεται αισθητά από τις κλασικές φόρμες των ειδών από τα οποία δανείζεται επιρροές.

Αν και τα ακουστικά όργανα είναι απαραίτητα, στην americana οι μπάντες έχουν συνήθως πλήρη ηλεκτρικό εξοπλισμό». Ο όρος υιοθετήθηκε στη δεκαετία του ’90, από ραδιοφωνικούς παραγωγούς που αποκαλούσαν έτσι τη μουσική Αμερικανών –και μη– καλλιτεχνών οι οποίοι ηχητικά απομακρύνονταν αρκετά από τη mainstream και λουστραρισμένη μουσική της εποχής.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

Πληροφορίες: 210 900 5 800
30 Ιουνίου 2017 | 21:00
Μικρή Σκηνή

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 5 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 3 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 5 €

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις