Το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» επιστρέφει φέτος μεγαλύτερο χρονικά και πλουσιότερο σε περιεχόμενο, από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017, για να μετατρέψει και πάλι ολόκληρη την πόλη του Ηρακλείου σε καλλιτεχνική σκηνή.

Πρόκειται για το 2ο φεστιβάλ, με στόχο την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και με την προσθήκη σημαντικών ονομάτων της τέχνης, όπως το συγκρότημα των Encardia, την Αλίκη Καγιαλόγλου κ.ά.

Το φετινό πρόγραμμα του «Τέχνη καθ’ οδόν» υπόσχεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μία πενθήμερη γιορτή πολιτισμού, με τις εκπλήξεις να καραδοκούν σε κάθε πλατεία.

«Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε από τη βάση και αγκαλιάστηκε αμέσως απ’ αυτήν. Αποδεικνύει έμπρακτα το τι μπορεί να κατορθώσει η συμμετοχική αυτοδιοίκηση, αυτή που πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίηση των δράσεων της δημοτικής Αρχής. Το τι μπορεί, δηλαδή, να συμβεί, όταν οι πολίτες προτείνουν και η αυτοδιοίκηση ακούει και υιοθετεί τις ιδέες και τα οράματά τους», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, επισημαίνοντας τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωσή του.

Το 2ο «Τέχνη καθ’ οδόν» διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια πολλών φορέων, όπως του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, του Συλλόγου Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, ωδείων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά των εθελοντών του Δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις