Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, το αεροδρόμιο της Αθήνας «συνδέεται» με τη Λέσβο με ακόμη έναν τρόπο. Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνδρομής και υποστήριξης του νησιού, η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στη Λέσβο με μία ξεχωριστή γιορτή για το νησί, τις ομορφιές και τα προϊόντα του. Αφορμή είναι ο θεσμός του «Ouzofest».

Γιατί, ανάμεσα στις αναρίθμητες απολαύσεις και εικόνες που προσφέρει η πανέμορφη Λέσβος, σίγουρα μία περίοπτη θέση έχει και το ετήσιο «Ouzofest», η εκδήλωση που κάθε Ιούλιο «μυεί» τους επισκέπτες του νησιού στα μυστικά και τις ποικιλίες του ούζου, αλλά και σε έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Έτσι, στις 10 Ιουλίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και τη στήριξη του Δήμου Λέσβου και του Συνδέσμου Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου, από τις 12:00 έως τις 16:00, διοργανώνει ένα μίνι «Φεστιβάλ Ούζου» για τους επισκέπτες του αεροδρομίου και τους προετοιμάζει για το φετινό «Ouzofest» (14-15 Ιουλίου στη Μυτιλήνη και 22 Ιουλίου στο Πλωμάρι), φέρνοντας κοντά σε επιβάτες και επισκέπτες άρωμα Αιγαίου και καλής παρέας.

Μεταξύ άλλων, το «Ouzofest» του αεροδρομίου θα περιλαμβάνει:
– Πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου και ένα καλάθι γεμάτο με τοπικά προϊόντα.
– Ζωντανή μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από παραδοσιακό μουσικό σχήμα του νησιού.
– Διανομή φυλλαδίου-πρόσκλησης στο ετήσιο Ouzofest της Λέσβου και κλήρωση συνολικά 6 διπλών εισιτηρίων Αθήνα-Μυτιλήνη μετ’ επιστροφής, ευγενική προσφορά των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν την Αθήνα με τη Μυτιλήνη: Της Aegean, της Astra και της Volotea.
– Από την 1η Ιουλίου τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) του αεροδρομίου ήδη προσφέρουν εκπτώσεις 15% με την αγορά τοπικού ούζου, ενώ, με στόχο τη μεγαλύτερη προβολή των προϊόντων της περιοχής, τα ΚΑΕ θα αναδείξουν ξεχωριστά όλα τα τοπικά είδη.
– Το αεροδρόμιο θα έχει …εικόνες Λέσβου στις 10 Ιουλίου, φέρνοντας τα καφενεδάκια του νησιού και την αύρα του Αιγαίου πιο κοντά στους επιβάτες και τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις