Ο Τουλούζ Λοτρέκ κι ένα μεγάλο αφιέρωμα από κορυφαίους γραφίστες στον «προπάτορα» της αφίσας (25/9). Το εργοστάσιο «Ίκαρος» της Ρόδου με τα διεθνώς περιζήτητα κεραμεικά του (27/9) αλλά και η μαγεία των κεραμεικών του Ιζνίκ (5/10).

Οι πολύχρωμες δημιουργίες της γλύπτριας Μαρίτσας Τραυλού, σε μια ανδρομική έκθεση (4/10).

Ένα ασπρόμαυρο φωτογραφικό αφιέρωμα στην Αθήνα του 1917, με σπάνιο οπτικό υλικό από τη φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, το οποίο έδρασε στα Βαλκάνια στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστό ως «Στρατιά της Ανατολής» (εγκαίνια 14/9).

Αυτές είναι οι εκθέσεις που ετοιμάζει για το φθνινόπωρο το Μουσείο Μπενάκη ξεκινώντας από τις 7/9 στο κτίριο της οδού Πειραιώς με την έκθεση «Παράλιο Σήμα» και τους συμμετέχοντες στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό κατασκευής ενημέρωσης και πληροφόρησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια της έκθεσης. Επίσης στα εγκαίνια, στις 21/9, της έκθεσης Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2017 + Βραβεία σπουδαστικής αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, θα γίνει στο Μπενάκη της Πειραιώς η απονομή των βραβείων.

Οι φθινοπωρινές εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη ολοκληρώνονται στις 16/10, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής που παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πείραμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το οποίο έλαβε χώρα την περίοδο 1995-2000.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις