Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχεται τους Πέρσες, την παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς, μετά την παρουσίασή της στην Επίδαυρο. Πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην Αθήνα, καθώς στις 30 Αυγούστου, μετά από τα Ιωάννινα, το Δίον και τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται και η περιοδεία της. 
Η μουσικότητα του κειμένου είναι ο κύριος άξονας πάνω στον οποίο ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης χτίζει την παράσταση, υπογράφοντας τη σκηνοθεσία και τη μουσική δραματουργία. Οι Πέρσες αποτελούν μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Ο χορός κυριαρχεί στη σκηνή και αποτελείται από 13 εξαιρετικούς ηθοποιούς που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Πρωταγωνιστούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), ο Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος) και ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης). 
Οι Πέρσες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στην Κύπρο, όπου πρωτοπαίχτηκαν τον Ιούλιο ενώ οι  δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Αθρόα ήταν η προσέλευση και πολύ ζεστή η ανταπόκριση του κοινού για την παραγωγή του ΘΟΚ, που επέστρεψε στην Επίδαυρο μετά από 4 χρόνια. 
Χαρακτηριστικά της μεγάλης επιτυχίας ήταν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της παράστασης, όπου το κοινό επανέφερε 4 φορές τους ηθοποιούς στη σκηνή μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό!  Ο παλμός, η ενέργεια και οι δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και του Χορού σχολιάστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τους θεατές και τους κριτικούς. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά: 
Η σκηνοθετική πρότασή του μας θύμισε ακόμη τον παλιό δρόμο που κάποτε θέλησε να δημιουργήσει στο αρχαίον κοίλον κάτι υψηλό και μαζί λαϊκό, κάτι που να ακουμπά στον καθένα, κι όμως να υψώνεται (μαζί του) κατακόρυφα […] Η μουσική κλιμάκωση, η μουσική δραματουργία της Επίκλησης (αλλά και το εκτόπισμά της στο κοίλον) συγκρίνονται κατά τη γνώμη μου μόνο με εκείνους τους «Πέρσες» του Κουν. Μόνο εκείνοι είχαν πείσει ένα ολόκληρο κοινό να δει τα πράγματα με το βλέμμα των Αλλων.
Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών – 14/8/2017 
Στην πρώτη του αναμέτρηση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με το αρχαίο θέατρο, ο Αρης Μπινιάρης με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου εκμεταλλεύτηκε και ανέδειξε τη μουσικότητα των «Περσών» του Αισχύλου (μετάφραση: Παναγιώτη Μουλλά) με έναν νέο, φρέσκο, μουσικό κώδικα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Χορού και την ερμηνευτική δεινότητα των ηθοποιών του, ενώ ως κορυφαία στιγμή του έργου καταγράφεται η σκηνή της «Επίκλησης» του Δαρείου με μια χορογραφία που μοιάζει να έλκεται από τη Γη και τον κόσμο των νεκρών.
Σάκης Ιωαννίδης, Καθημερινή – 15/8/2017

Η σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη καταφέρνει να διατρέξει κάθετα και οριζόντια το ευρύτατο φασματικό τοπίο της τραγωδίας αυτής, ταυτόχρονα με το διαχρονικό, φυσικό και ιστορικό τοπίο της Κύπρου. Όποιος γνωρίζει, καταλαβαίνει. […] Αυτό έκανε με επιτυχία η παράσταση του Άρη Μπινιάρη. Βρήκε το οριακό σημείο συνάντησης του οικείου με το ξένο, της ταυτότητας με την ετερότητα, του παλαιού με το νεό, στο μέτρο και στην αρμονία του λόγου, έμμετρου και πεζού, στη λεπτότατη ύφανση της κίνησης χορού-υποκριτών-μουσικής, χωρίς ψυχολογίζουσες, ρεαλίζουσες, «νεωτεριστικές» πλαγιοσκοπεύσεις.
Λέανδρος Πολενάκης, Αυγή – 15/8/2017 

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης)
Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής
Διάρκεια : 75’
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ έως 35€ – Φοιτητικό /ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€
Προπώληση: http://tickets.greekfestival.gr/theater/greekfestival/perses-tou-aisxilou/ 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις