Η αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας Μιτσίκο προσκλήθηκε να καθήσει στο πιάνο της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Κουσάτσου για να παίξει Τσαϊκόφσκι.
Σύμφωνα με το NHK World, τη διεθνή υπηρεσία του γιαπωνέζικου δικτύου ΝΗΚ, η αυτοκράτειρα έφθασε στην πόλη Κουσάτσου της κεντρικής Ιαπωνίας την Κυριακή μαζί με τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, για να περάσουν εκεί ένα μέρος των θερινών διακοπών τους. 
Όταν πήγε στη Μουσική Ακαδημία η αυτοκράτειρα, πλησίασε τους μουσικούς και κάθησε στο πιάνο για να συνοδεύσει τον βιολονίστα Βέρνερ Χινκ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιένης, ο οποίος ερμήνευσε διάφορα κομμάτια, μεταξύ των οποίων μια μελωδία του Τσαϊκόφσκι.
Το ΝΗΚ World μετέδωσε ότι ο αυστριακός βιολονίστας είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν “υπέροχη” η ερμηνεία στο πιάνο της αυτοκράτειρας, η οποία “αφέθηκε να εκφράσει τα συναισθήματά της”, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν παίζεις Τσαϊκόφσκι, πρόσθεσε ο μουσικός.
Στη συνέχεια το αυτοκρατορικό ζεύγος παρακολούθησε συναυλία σε διπλανή αίθουσα.

Η 82χρονη αυτοκράτειρα δεν είναι μόνο μουσικόφιλη αλλά και υπέροχη μουσικός, γράφει το περιοδικό Paris Match. Ως παιδί, η Μιτσίκο Σόντα όπως ονομαζόταν, έλαβε παιδεία παραδοσιακή αλλά και δυτική, μαθαίνοντας πιάνο και ταυτόχρονα αγγλικά και ζωγραφική.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι δέχθηκε πρόσκληση και φέτος από τη Kusatsu International Summer Music Academy. Η μουσική ακαδημία ιδρύθηκε το 1980 στην πόλη Κουσάτσου και προσφέρει σε νέους μουσικούς τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διεθνείς καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου. Διοργανώνει επίσης ένα φεστιβάλ που επιτρέπει στο κοινό να ακούσει μουσική που ερμηνεύουν μαθητές και καθηγητές.
Πηγή: Paris Match
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις