Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχεται την καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, Ειρήνη, του Αριστοφάνη, για δύο παραστάσεις στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου!
Tο Εθνικό Θέατρο ανέθεσε στον συνθέτη Νίκο Κυπουργό (μουσική σύνθεση) και στον νέο συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο (λιμπρέτο) τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης, βασισμένης στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, ενώ το ρόλο του Τρυγαίου ερμηνεύει ο πάντα απρόβλεπτος Τζίμης Πανούσης. 
Η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα συνοδεύει ζωντανά την παράσταση στο Ηρώδειο.
Η Ειρήνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια, αποσπώντας το δεύτερο βραβείο, το 421 π.Χ., λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύναψη της Νικιείου Ειρήνης, που συνοδευόταν από ελπίδες για το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου. Αυτή ακριβώς η εύθραυστη, όπως αποδείχθηκε, ισορροπία μεταξύ του πολέμου και της ειρήνης, το ηρακλείτειο ρητό «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί» και το ακανθώδες ερώτημα κατά πόσο η ειρήνη είναι συνώνυμο της ευτυχίας και της αρετής εμπνέουν τους συντελεστές της ιδιαίτερης αυτής παράστασης.
Υπόθεση του έργου
Οι θεοί τιμωρούν τους Έλληνες για τον εμφύλιο σπαραγμό τους, εγκαταλείποντας τον Όλυμπο.
Τη θεϊκή εξουσία σφετερίζεται ο Πόλεμος που κλειδώνει την Ειρήνη σε μια σπηλιά κι έτσι οι Έλληνες πολεμούν μεταξύ τους ασταμάτητα, η γη εγκαταλείπεται και οι σοδειές καταστρέφονται. Ένας αμπελουργός σε απόγνωση, ο Τρυγαίος, αποφασίζει να πάει στον Όλυμπο, πετώντας πάνω σ’ ένα σκαθάρι, για να απελευθερώσει την Ειρήνη, που όχι μόνο θα συμφιλιώσει τους εχθρούς, αλλά θα αναγεννήσει και τη φύση.
Διανομή
Τζίμης Πανούσης: Τρυγαίος
Τάσης Χριστογιαννόπουλος: Ερμής
Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο): Ειρήνη
Αιμιλιανός Σταματάκης: Πόλεμος – Χορός
Ασημίνα Αναστασοπούλου: Χορός
Θωμάς Βελισσάρης: Χορός – Οπλοπώλης
Δημήτρης Γεωργιάδης: Χορός – Παις Κλεωνύμου
Γιάννης Δενδρινός: Χορός – Δρεπανοπώλης
Βάσια Ζαχαροπούλου: Χορός – Κόρη Α
Ευαγγελία Καρακατσάνη: Χορός – Τροφός
Νίκος Καρδώνης: Χορός – Δούλος
Γιασεμί Κηλαηδόνη: Χορός
Γιάννης Κλίνης: Χορός – Ιεροκλής
Ελίτα Κουνάδη: Χορός – Κόρη Β
Ηλίας Κουνέλας: Χορός – Παις Λαμάχου
Ελένη Μπούκλη: Χορός – Οπώρα
Μαρία Νίκα: Χορός
Γιάννης Σελητσανιώτης: Χορός – Κυδοιμός
Βασιλική Τρουφάκου: Χορός – Θεωρία
Αντιγόνη Φρυδά: Χορός
Από: 04/09/2017 Εως: 05/09/2017
Ώρα: 21.00
Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα
Eισιτήρια: Άνω διάζωμα: 10€ | Ζώνη Β’: 15€ | Ζώνη Α’: 25€ | Διακεκριμένη: 35€ | ΑμΕΑ: 5€ (άνω διάζωμα) |
Ανέργων: 5€ (άνω διάζωμα)
Προπώληση: TICKET SERVICES, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) | Τηλεφωνικά: 210 7234567 | Online: www.ticketservices.gr | PUBLIC | tickets.public.gr
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.n-t.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις