Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στις 15 Σεπτεμβρίου μία έκθεση αφιερωμένη στην Αθήνα του 1917, με υλικό από τη «Στρατιά της Ανατολής», που έδρασε στα Βαλκάνια κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η έκθεση παρουσιάζει σπάνιο οπτικό υλικό που προέρχεται από την φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, «Στρατιά της Ανατολής».
Ακριβώς εκατό χρόνια πριν από σήμερα, στην διάρκεια του 1917, Γάλλοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές της «Στρατιάς της Ανατολής» πραγματοποίησαν εκατοντάδες λήψεις της Αθήνας.
Πρόκειται για σπάνιες πτυχές και εικόνες της πόλης, οι οποίες έχουν με την πάροδο του χρόνου λησμονηθεί ή χαθεί. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το εξαιρετικά πλούσιο οπτικό αρχείο για την καθημερινή ζωή της πόλης, τα μνημεία, τους δρόμους και τις γωνιές της Αθήνας.
Η έκθεση βλέπει την Αθήνα του 1917 μέσα από την ματιά και τις αναζητήσεις αυτών των ξένων στρατιωτών και προσπαθεί να εντοπίσει και να αναδείξει τα σημεία εκείνα που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης.
Το υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση φυλάσσεται σήμερα στο Παρίσι (Établissement de Communication et de Production Audiovisuelle de la Défense, Médiathèque de l’Architecture et du Patrimoine).
Ημερομηνία: Από: 15/09/2017 Εως: 12/11/2017
Εγκαίνια: 15 Σεπτεμβρίου 2017
Πέμ. και Κυρ.: 10:00 -18:00
Παρ. και Σάβ.: 10:00 – 22:00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
Eισιτήρια: € 7 | € 5
Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.benaki.gr | #Athens1917BM
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις