Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική δράση των atenistas «Art Night Athens» και δημιουργούν «Μια νύχτα γεμάτη εmotions». 
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, σε μια νύχτα-γιορτή για την τέχνη και τον πολιτισμό, η έκθεση «εmotions: ένας κόσμος συναισθημάτων», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, θα μυήσει μία ομάδα επισκεπτών στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου, μέσα από δύο διαδοχικές δράσεις: 
Μια απολαυστική ξενάγηση στην έκθεση (στις 20:00) από το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου της Ακρόπολης και ένα ρεσιτάλ μουσικής με επιλογή έργων, εμπνευσμένη από την έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Αμαλίας 56, 21:00).
 
Η έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης, που συγκίνησε και γοήτευσε κοινό και κριτικούς στις ΗΠΑ, ήρθε το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και με τη συνδιοργάνωση του Μουσείου της Ακρόπολης. Η έκθεση, που ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου, φωτίζει τον αθέατο κόσμο των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου μέσα από την παρουσίαση 129 αριστουργημάτων, τα οποία προέρχονται από τα σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Το ρεσιτάλ μουσικής είναι ένα μουσικό ταξίδι στο συναίσθημα μέσα από αφηγήσεις και αναφορές σε μύθους και θεούς. Περιλαμβάνει τραγούδια εκπροσώπων του γερμανικού κλασικού τραγουδιού, όπως Σούμπερτ, Μπραμς και Βολφ, που αντλούν έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα, καθώς και άριες όπερας που περιγράφουν την Ευρυδίκη, την Ιφιγένεια, την Ίλια και τη Μήδεια. 
Το ρεσιτάλ θα συνεχίσει με αποσπάσματα από τη Φαίδρα του Thomas Sleeper, ένα έργο γεμάτο πάθος και οργή, ενώ τον τερματισμό θα σηματοδοτήσουν δύο πανέμορφα τραγούδια από το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχουν οι σολίστ Ζωή Ζενιώδη (πιάνο) και Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο).
 
Για συμμετοχή στη δράση μπορείτε να στέλνετε mail από τη Δευτέρα 18/9 ως και την Τετάρτη 20/9 στο [email protected] Λόγω συμμετοχής περιορισμένου αριθμού ατόμων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ομάδα επισκεπτών που θα συμμετέχει και στις δύο δράσεις θα είναι η ίδια.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις