Μπορεί να έχουμε φτάσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι ακόμα ολοζώντανες οι θύμησες από τα hanabi takai, τα φεστιβάλ πυροτεχνημάτων που γίνονται τον Αύγουστο στην Ιαπωνία.
Τουλάχιστον 200 hanabi takai γίνονται κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η λέξη «hanabi» προέρχεται από τη λέξη «hana» που σημαίνει «λουλούδια» και τη λέξη «bi», που σημαίνει «φωτιά».
Η παράδοση να ρίχνουν πυροτεχνήματα ξεκίνησε γύρω στο 1613. Αρχικά, ήταν μια τελετή προσευχής για τις ψυχές αυτών που πέθαναν από πείνα και χολέρα. Γύρω στους 900.000 πέθαναν, στην περιοχή. Πιστευόταν ότι τα πυροτεχνήματα θα κατεύναζαν τα πνεύματα. Πήρε τη μορφή οργανωμένου φεστιβάλ στον ποταμό Σουμιγκαντάουα, στο Τόκιο, το 1733, επί σογκούν Τοκουγκάουα Γιοσιμούνε.
Στις μέρες μας, γίνονται σε παραθαλάσσιες ή παραλίμνιες περιοχές. Είναι μια πανδαισία χρωμάτων και σχημάτων. Φέτος, ο πολυβραβευμένος παρά τα μόλις 25 χρόνια του Ιάπωνας φωτογράφος Keisuke – ο λογαριασμός του στο Instagram έχει πλήθος followers – περιηγήθηκε σε πολλά hanabi takai και ο φακός του έδωσε μαγικές εικόνες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις