Ο καλλιτέχνης που κάνει ανακύκλωση... καρδιάς

Ο καλλιτέχνης που κάνει ανακύκλωση... καρδιάς
Καρδιές από παλιά ηλεκτρόδια, λαμαρίνες, σύρματα, μπίλιες από ρουλεμάν, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό «χτυπούν» στους παλμούς της τέχνης από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης, ομογενής από τον Καύκασο, Teodosio Sectio Aurea χαρίζει μία νέα «καρδιά» σε παλιά αντικείμενα και μιλά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το πώς αναμειγνύει τη φαντασία με την πραγματικότητα και πώς δημιουργεί έργα τέχνης γεμάτα έμπνευση και αρμονία. 

«Η πρώτη μου καρδιά ήρθε στον κόσμο ουσιαστικά από μόνη της πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Δοκίμασα να την κατασκευάσω από παλιά ανταλλακτικά αυτοκινήτων και έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αφού είδα μία ιδέα που γεννήθηκε από το πουθενά να μετουσιώνεται σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. 

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθώ να βλέπω τα πάντα γύρω μου, να χρησιμοποιώ την καλλιτεχνική μου ματιά για δημιουργικούς σκοπούς, ακόμη κι αν η πρώτη ύλη μου είναι παλιά και άχρηστα - για άλλους - αντικείμενα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης ο οποίος δείχνει πώς η ανακύκλωση μπορεί να γίνει τέχνη!

Ο κ. Aurea τονίζει ότι «αρχικά δεν μου ήταν και τόσο εύκολο να δημιουργήσω καρδιές, αφού δεν είχα μεγάλη εμπειρία στη γλυπτική. Ωστόσο, δέχτηκα την πρόκληση που έβαλα στον εαυτό μου, γιατί πάντα θαύμαζα αυτή τη μορφή τέχνης, και μπορώ να ομολογήσω ότι το πανέμορφο εκείνο πρώτο γλυπτό ήρθε σαν μία ανταμοιβή για την προσπάθειά μου. Έπειτα, ακολούθησαν άλλες δύο καρδιές, τις οποίες αποφάσισα να εντάξω δοκιμαστικά στην πρώτη ατομική μου έκθεση, τοποθετώντας τες μαζί με τους πίνακές μου».

Έχοντας ως στόχο να κερδίσει τις καρδιές των επισκεπτών της έκθεσης «He[art] touch» που πρόκειται να γίνει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο Teodosio Sectio Aurea υπογραμμίζει ότι «ήδη ετοιμάζομαι για τα επόμενά μου project, στοχεύοντας πάντα να εξελίσσομαι σαν καλλιτέχνης και να προχωρώ κάθε φορά ένα βήμα μπροστά».

Οι γεωμετρικές και μηχανικές καρδιές - γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής του Teodosio Sectio Aurea, θα φιλοξενηθούν στο Αίθριο του νοσοκομείου από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η έκθεση με τίτλο «He[art] touch» διοργανώνεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς. «Εγώ αυτό που προτείνω σε όλους είναι να αφήσουν την καρδιά τους ελεύθερη και να ταξιδέψουν με όχημα την δική μου έμπνευση και φαντασία».


Κ. Παπαδοπούλου (ΑΠΕ – ΜΠΕ)