Με την αλλαγή του καιρού και καθώς τα χειμωνιάτικα ρούχα επιστρέφουν στις ντουλάπες μας, είναι ευκαιρία να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα και να οργανώσεις την ντουλάπα σου ώστε να είναι πιο πρακτική και να σε βοηθά να ντύνεσαι πιο εύκολα, γρήγορα αλλά και στυλάτα.

Βήμα 1: Διαλογή
Ξεκίνα διαχωρίζοντας τα ρούχα που φοράς από εκείνα που έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις. Χώρισε τη δεύτερη κατηγορία σε τρεις στοίβες: Ρούχα που θα πετάξεις (κατεστραμμένα, φθαρμένα ρούχα), ρούχα που θα χαρίσεις, ρούχα που θέλουν επιδιόρθωση. Αν για κάποια ρούχα δεν είσαι σίγουρη, κράτα τα σε μια στοίβα για «δεύτερη σκέψη». 
Από αυτή τη στοίβα, προσπάθησε κάθε σεζόν να απομακρύνεις τουλάχιστον το 60%, είτε επιστρέφοντάς τα στο λειτουργικό κομμάτι της ντουλάπας σου (αν αποφασίσεις ότι θα τα ξαναφορέσεις), είτε βάζοντάς τα σε μία από τις τρεις αρχικές στοίβες διαλογής. Κάνε το ίδιο για τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου.
Βήμα 2: Ανακατάταξη
Χώρισε την ντουλάπα σου σε καθημερινά και βραδινά ρούχα. Έτσι, θα μπορείς να διαλέγεις πιο εύκολα το look σου, ανάλογα με την περίσταση. Στη συνέχεια, μπορείς να γκρουπάρεις κάθε section ανά χρώμα, ώστε να κάνεις ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία του συνδυασμού ρούχων. Σκέψου επίσης πώς μπορείς να κάνεις το καθημερινό σου ντύσιμο πιο εύκολο: Μήπως θα ήταν πιο πρακτικό να διπλώσεις τα παντελόνια σου το ένα πάνω από το άλλο σε ένα ράφι, αντί να τα κρεμάς σε κρεμάστρες;…
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις