Αρχίζει το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Αρχίζει το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Με εννέα επιλεγμένες ταινίες ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου το διαγωνιστικό τμήμα του 30ού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Οι προβολές του στον κινηματογράφο «Έλλη» θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου.
 
Την έναρξη κάνει η ταινία του Βασίλη Μαζωμένου «Lines» σε πανελλήνια πρεμιέρα. Μία σπονδυλωτή ταινία από επτά ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους που έχουν φτάσει στα όριά τους (ανεργία, φτώχεια, απολύση, προσωπική κατάρρευση κ.λπ.) και προστρέχουν σε μία τηλεφωνική γραμμή βοήθειας ως ύστατη λύση.
 
Όλες οι ταινίες του διαγωνιστικού προβάλονται σε αβάν πρεμιέρα και έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Πρόκεται για τις «Without Name» του Λόρκαν Φίνεγκαν (Ιρλανδία), «Corporate» του Νικολά Σιλόλ (Γαλλία), «Arrhythmia» του Μπορίς Κλεμπνικόφ (Ρωσία, Φινλανδία, Γερμανία), «Μarita» του Κρίστι Ίφτιμε (Ρουμανία), το «L' Intrusa» του Λεονάρντο ντι Κοστάνζο (Ιταλία, Eλβετία, Γαλλία), το «Una Famiglia» του Σεμπαστιάνο Ρίζο (Ιταλία), το «Re-Inventing Marvin» της Αν Φοντέν (Γαλλία) και «Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής» του Παννίκου Χρυσάνθου (Κύπρος).
 
Παρόντες στην προβολή της ταινίας τους θα είναι ο Βασίλης Μαζωμένος και ο Ιταλός σκηνοθέτης Σεμπαστιάνο Ρίζο της ταινίας «Una Famiglia».
 
Τα φετινά βραβεία θα απονείμουν οι επιτροπές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), ενώ το βραβείο κοινού, όπως κάθε χρόνο, η επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού «Αθηνόραμα».