Το Σάββατο 20 του μήνα ξεκινά το Φεστιβάλ CineDoc Kids για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον κινηματογράφο Δαναό με ιστορίες που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων.

Το CineDoc Kids ανανεώνει το σταθερό πλέον ραντεβού με το κοινό της Αθήνας κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:30, μέχρι και τις 4 Μαρτίου, με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που ταξιδεύουν τον θεατή από τον αρκτικό βορρά ως την Ινδία και από τις ελβετικές Άλπεις στον… πλανήτη Άρη!

Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα θέματα των ταινιών όπως την Φυσική, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις πολεμικές τέχνες, τον σχολικό εκφοβισμό ή να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που καλωσορίζει το κοινό και στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση του CineDoc Kids, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μάριου Koυτσουρέλη.

Το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20/1 με τη νορβηγική ταινία μυθοπλασίας Επιχείρηση Aρκτική που διηγείται την περιπέτεια τριών παιδιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν μόνα τους στον αρκτικό βορρά και συνεχίζει την Κυριακή 21/1 με το ντοκιμαντέρ Τραγουδώντας με τον Angry Bird, την απίθανη ιστορία ενός Κορεάτη τραγουδιστή όπερας με το παρατσούκλι Angry Bird.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ


– Σάββατο 20/1: Επιχείρηση Αρκτική

– Κυριακή 21/1: Angry Bird

– Σάββατο 27/1: Μικρός Γκάνγκστερ

– Κυριακή 28/1: Το διάστημα ανάμεσά μας

– Σάββατο 3/1: Χάιντι

– Κυριακή 4/2: Το ταξίδι της Φανί

– Σάββατο 10/2: Τραγουδώ | Νινόκ | Βόλτε

– Κυριακή 11/2: Τα κορίτσια του Δράκου

– Σάββατο 24/2: Αδέρφια

– Κυριακή 25/2: Δωμάτιο 213

– Σάββατο 3/3: Οι Εποχές

– Κυριακή 4/3: Το θαύμα του βουνού: Μία απρόσμενη φιλία

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις