Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από την περίφημη καλλιτεχνική «διαμονή» του Banksy στη Νέα Υόρκη. Θαυμαστές της τέχνης δρόμου ιχνηλατούν καθημερινά την πόλη αναζητώντας κάποια ένδειξη αστικής παρέμβασης του μυστικοπαθούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

Μοιάζει, όμως, σαν να είναι ο Banksy ξανά πίσω στο Μεγάλο Μήλο όπου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τη φυλάκιση μίας δημοσιογράφου στην Τουρκία, μέσα από ένα νέο του έργο.

Συγκεκριμένα, ο Μπάνκσι σχεδίασε μία τοιχογραφία, μέσα από την οποία διαμαρτύρεται για τη φυλάκιση της δημοσιογράφου, Zehra Dogan από τις τουρκικές Αρχές, επειδή σχεδίασε μία κατεστραμμένη πόλη, με τη σημαία της Τουρκίας να κυματίζει πάνω από τα ερείπια.

Μάλιστα, κάτω στη γωνιά της τοιχογραφίας, γράφει, «Ελευθερώστε την Zehra Dogan».

Αυτό το έργο, όπως και το σχέδιο ενός αρουραίου στο καντράν ρολογιού, στη συμβολή της 6ης λεωφόρου με την 14η οδό της Νέας Υόρκης, σηματοδοτούν την επιστροφή του καλλιτέχνη στην πόλη, μετά από πέντε χρόνια.

Το εν λόγω ρολόι τοίχου διακοσμεί την είσοδο ενός κτιρίου το οποίο παλιά, φιλοξενούσε μια τράπεζα κι ένα ταχυδρομείο, στη βορειοδυτική γωνία της Sixth Avenue και του 14th Street, στο Greenwich Village. Το κτίριο πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Τα έργα του Μπάνκσι από το 2013 υπάρχουν κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις