Τιμητική έκθεση για τον Ευγένιο Σπαθάρη εγκαινιάζει το Μουσείο Μπουζιάνη στις 27/3, με έργα ζωγραφικής του εμβληματικού λαϊκού καλλιτέχνη σε μια έκθεση-αφιέρωμα στους ήρωες του 1821.

Οι φιγούρες των ηρώων, ζωντανεύουν ζωγραφικά μέσα από τα στοιχεία της λαϊκής ζωγραφικής και συγκινούν με την καθαρότητα της γραμμής, των προσώπων και της σύνθεσης σε ένα επίπεδο δίχως την χρήση προοπτικού βάθους.

Παράλληλα παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα με θέμα τα λαϊκά επαγγέλματα που χάνονται, με αποτυπωμένο τον αυθορμητισμό, την ειλικρίνεια, την αμεσότητα και την πηγαία εκφραστικότητα.

Αντλώντας την θεματική του από καθημερινές σκηνές της παλαιάς αθηναϊκής ζωής, από ιστορικά γεγονότα με επίκεντρο τους ήρωες της επανάστασης καθώς και από την λαϊκή παράδοση των δημοτικών τραγουδιών και των πορτραίτων, ο Ευγένιος Σπαθάρης πλάθει ένα κόσμο όπου τα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ ιστορίας, μυθολογίας και παράδοσης τον συγκαταλέγουν στον μεγαλύτερο έλληνα «παραμυθά».

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Δάφνης- Υμηττού. Στο πλαίσιο της θα γίνονται ξεναγήσεις για τα σχολεία και θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ για τον Ευγένιο Σπαθάρη.

Διάρκεια έκθεσης 29/3 έως 6/5

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις