Στο Ίντιο της Καλιφόρνιας, το μουσικό φεστιβάλ Κοατσέλα έχει ήδη ξεκινήσει να μεταφέρει σε άλλη διάσταση τους επισκέπτες. Για μία ακόμη φορά. Αναρωτιέται κανείς όμως τι θα κλέψει την παράσταση στο φετινό φεστιβάλ: οι «τιτάνιες» μουσικές φιγούρες ή οι τρεις γιγάντιοι καθεδρικοί ναοί που εγκατέστησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Εντοάρντο Τρεσόλντι;

Η εγκατάσταση – την οποία ο Τρεσόλντι βάφτισε «Etherea» – είναι τρεις ογκώδεις ναοί, με επιρροές μπαρόκ και νεοκλασσικισμού. Αλλά το εντυπωσιακό είναι το ότι είναι κατασκευασμένοι με το αγαπημένο υλικό του Ιταλού καλλιτέχνη: συρματόπλεγμα!

Γι αυτό τον λόγο μοιάζουν με μνημεία-φαντάσματα (ύψους 11, 16,5 και 22 μέτρων αντιστοίχως). Οι επισκέπτες του φεστιβάλ ενθαρρύνονται να εισέλθουν και να βιώσουν εμπειρίες διαφορετικής προοπτικής και ασαφών διαστάσεων.

«Το "Etherea" είναι ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές έργο, αλλά η διαφάνειά του το κάνει ελαφρύ και φευγαλέο. Οι δεσμοί του με την πλευρά διασκέδασης του φεστιβάλ είναι ισχυροί και έχει σχεδιαστεί ειδικά για μια συνεχή διάδραση με τους επισκέπτες» εξήγησε ο Τρεσόλντι στο My Modern Met.

«Ελπίζω να απολαύσουν την αίσθηση του παροδικού που δίνουν οι χώροι μέσω της αλλαγής κλίμακας. Γεννά μια δυναμική ανταλλαγή προοπτικής, που αποκαλύπτεται καθώς η μνήμη του προηγούμενου αρχιτεκτονήματος προσαρμόζεται στο επόμενο αρχιτεκτόνημα στο οποίο εισέρχεται ο επισκέπτης» συνέχισε.

«Είναι το ίδιο συναίσθημα που έχεις όταν επιστρέφεις σε ένα μέρος μετά από πολύ καιρό και το θυμάσαι μεγαλύτερο ή μικρότερο απ' ό,τι στην πραγματικότητα είναι» κατέληξε.

Η εγκατάσταση «Etherea» θα παραμείνει έως τη λήξη του 2018 Coachella Valley Music and Arts Festival, στις 22 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις