Με μεγάλη συγκίνηση, στο κατάμεστο θέατρο του Βρετάνια έκανε πρεμιέρα ο φιλοσοφικός στοχασμός σε θεατρική μορφή , «Γκέμμα» του Λιαντίνη. Ένας ύμνος στο μεγαλείο του ανθρώπου σε προσαρμογή –διασκευή και σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου από τον φιλοσοφικο στοχασμό του σύγχρονου ποιητή και φιλόσοφου Δ.Λιαντίνη.

Μια παράσταση αφύπνισης, υπαρξιακού προσδιορισμού του ανθρώπου στη σύνολη ρότα της αρχής και του τέλους του. Η μαγευτική βραδιά έκλεισε με μια πολύ ανθρώπινη στιγμή. Ανάμεσα στα ατελείωτα χειροκροτήματα των θεατών , ο σκηνοθέτης κάλεσε στη σκηνή την σύντροφο του Λιαντίνη, Νικολίτσα Λιαντίνη και παρουσίασε μελοποιημένο ένα ερωτικό ποίημα που είχε γράψει ο Λιαντίνης γι' αυτήν.Την μουσική έγραψεη νεαρήμουσικός της πρωτότυπης μουσικής της παράστασης,Έρρικα Σωτηροπουλου.

Οι ιδέες-αρχέτυπα του Λιαντίνη ενσαρκώθηκαν σε ανθρώπινους ζαρακτήρες και με εφόδιο την δαλεκτική, στην σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε ανώτερα όντα με ένα μόνο σκοπό: να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

Έργο καθαρής φιλοσοφικής σκέψης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης.

Δημήτρης Λιαντίνης

Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος-ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης,δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο ΤμήμαΦιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.

ΗθοποιοίΝίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δανάη Λουκάκη και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

20 Απριλίου έως 27 Μαίου 2018Θέατρο Βρετάνια,

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 7, Αθήνα,

Τηλέφωνο: 210 3221579

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 45 λεπτά

Μέρες και Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο : 9:00 μ.μ &Κυριακή : 8:00 μ.μ

Γενική είσοδος : 15 ευρώ

Ειδικές ομάδες :12 ευρώ

Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου τηλ.2103221579

Ημέρες και ώρες ταμείου: Πέμπτη έως Κυριακή 10:30-1:30 &5:30-9:30

Και μέσω Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-vretania/gkemma/

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις