Πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο, τολμηρό, όπως η νέα γενιά δημιουργών, το φεστιβάλ αποτυπώνει το παρόν με τους δικούς του όρους.

Για πέμπτη χρονιά, το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων μεταμορφώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα δυναμικό πεδίο συνδέσεων και απρόσμενων συναντήσεων.

Έξι νέοι χορογράφοι θέτουν με το έργο τους ερωτήματα, όπως τα παρακάτω: Μπορούμε να χορέψουμε με λέξεις; Υπάρχει άραγε ελιξίριο για την έμπνευση; Μπορούμε να ανατρέψουμε την κοινή λογική; Έχει ο χορός θεραπευτική ικανότητα;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00 | Code Bend Time – Ευαγγελία Κολύρα

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της γλώσσας που μιλάμε και του τρόπου που συμπεριφερόμαστε; Η Ευαγγελία Κολύρα μάς καλεί σε μια διαδραστική, μακράς διάρκειας περφόρμανς, σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα όπου ο χορός συναντά την ποικιλομορφία της γλώσσας. Μια παράσταση για όσα μπορεί να «πει» ο χορός και να «χορέψει» η γλώσσα.

18:00 | “ok,that’s you…” – Χρήστος Ξυραφάκης και Andi Xhuma

Πώς διαχειριζόμαστε τα πολλαπλά είδωλά μας στον καθρέφτη της εικονικής πραγματικότητας; Δύο νεαροί χορογράφοι και χορευτές αφουγκράζονται τον παλμό της εποχής καταθέτοντας ένα έργο-σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις και την παντοδυναμία της εικόνας. Η ιδιωτική ζωή στο μικροσκόπιο των social media, ολοένα πιο διάφανη και προσβάσιμη στον καθένα, μετατρέπεται σε θέαμα.

19:30 | BSTRD – Κατερίνα Ανδρέου

Χρησιμοποιώντας τον ευρηματικό τίτλο "BSTRD" –μια σύντμηση της λέξης "bastard" που σημαίνει νόθος–, η Κατερίνα Ανδρέου καταθέτει ένα σόλο για τη «γνήσια νοθεία», παίζοντας με υλικά όπως η μουσική house, αλλά και με την ίδια την αμφισημία των εννοιών.

20:30 | HI JACK. HIJACK! – Ανδρονίκη Μαραθάκη

Μια «χοροπειρατεία» στο -1 της Στέγης! Η Ανδρονίκη Μαραθάκη μας καλεί σε μια περιπλάνηση του βλέμματος, σε ένα θέαμα ανοιχτό στην τυχαιότητα, αλλά και στη συμμετοχή του κοινού, το οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει ελεύθερα κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

21:30 | Pharmacist or Baloonist – Ελπίδα Ορφανίδου

Τι σχέση έχει η φαρμακευτική με τη χορογραφία; Χορός, μουσική, λόγια και βοτάνια αναμειγνύονται, αναθεωρώντας την ίδια την καλλιτεχνική πράξη. Παίζοντας με το ελιξίριο της έμπνευσης, αλλά και με το δηλητήριο της αποτυχίας, η Ελπίδα Ορφανίδου παρουσιάζει ένα εργαστήριο παρασκευής «χορογραφικών φαρμάκων», με ξεχωριστούς προσκεκλημένους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις